odgovor na prozivke

eTV - Batinić o kritikama da je 'izgubio vertikalu': 'To je korupcija, a to stalno spominju'

Da li ide po još jedan mandat, otkrit će godinu dana prije izbora, rekao je. Oporba mu predbacuje da je postavši nezavisni gradonačelnik ugrozio financiranje projekata, on im u kontekstu aktualnih projekata odgovara da zagovaraju korupciju....
Objavljeno: 25.10.2022. 12:05

Zadnja izmjena: 25.10.2022. 12:05

Danas je u eTV studiju gostovao Milorad Batinić, koji je komentirao navode oporbe, da je postavši nezavisni gradonačelnik, ugrozio financiranje projekata.

Oporba, naime, kaže da je izgubio doticaj s bilo kojom vlasti, a on to naziva korupcijom.

- Malo je čudno da na takav način komuniciraju i stalno spominju "verikalu vlasti". Vartikala vlasti, da, ali samo u smislu razmjene ideja i isticanja problema, međutim nikako ne u smislu dobivanja nacionalnih ili europskih sredstava. Naprosto, to je zabranjeno, to je vid političke korupcije, uvijek sam se borio protiv toga i borit ću se.

'Projekti nam prolaze'

Batinić kaže da na natječajima i dalje prolazi, iako, primjerice, HDZ tvrdi da su sredstva dobivena za vrtiće njihova zasluga. Na sličan način komentira i projekt brze ceste, za koji naglašava da je imao svoje faze kroz 2010., 2015. i 2019. godinu, sve do danas.

- Ja podržavam ukoliko se župan posebno založio za to, svaka čast. Međutim, kažem, to je problem koji država mora riješiti unutar sebe. Mora vrlo jasno definirati strateške pravce razvoja. I onda nema veze tko je na vlasti, nego se određeni projekt mora provesti. To je pravi način upravljanja.

'Žičara je komercijalni projekt'

Odbacuje i ranije izrečene prozivke oporbe da mu nedostaje kapitalnih projekta poput žičare, ističući  spomenutu izgradnju vrtića i aglomeraciju. Najavljuje 20 milijuna kuna vrijednu LED rasvjetu.

- Što se tiče same žičare, to je projekt komercijalne naravi koji mora imati elemente održivosti. Spominju i gradnju bazena, a vidimo u kakvoj je pozicji Grad Varaždin, koji ima fiksni trošak od osam milijuna kuna godišnje i razmišlja što napraviti. U ovom trenutku si to ne možemo priuštiti. Imamo prioritetnije stvari koje moramo riješiti.

Ide li po još jedan mandat, otkrit će godinu dana prije izbora, rekao je.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić pogledajte ovdje:

 

Komentari