doznajemo detalje

eTV - Pripajanje Ivkoma Varkomu već se događa, ali Batinić Varkom ponovno tuži...

Objavljeno: 07.10.2023. 09:29

Zadnja izmjena: 07.10.2023. 09:39

Foto: Arhiva

Gostujući u eTV studiju, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić otkrio je kako je pripremio novu ustavnu tužbu protiv pripajanja Ivkoma Varkomu.

Pripajanje se, kao što je poznato, već u određenoj mjeri provodi, no Batinić konkretno otkriva:

- Mi smo poslali ustavnu tužbu na uredbu koju je Ustavni sud uvažio, ali je Vlada donijela novu uredbu, sadržajno identičena onoj prethodnoj i mi smo sada pokrenuli novu ustavnu tužbu protiv pripajanja. Ide se u preuzimanje Ivkom voda od strane Varkoma upravo na način jer Varkom presudom Visokog trgovačkog suda i dalje je ugovorna strana i za zbrinjavanje bala jednako tako i tekućeg otpada. Po Zakonu o vodnim uslugama, Varkom se ne smije baviti zbrinjavanjem, odnosno gospodarnjem otpada, a on to sada čini. Po presudi Ustavnog suda, Varkom ne radi u skladu sa samim zakonom - rekao je Batinić.

'Može biti samostalni isporučitelj'

U skladu s zakonima i uvjetima, kako kaže Batinić, Ivkom ima sve kapacitite i svoje izvorište vode da bude samostalni isporučitelj za Ivanec i okolna područja.

- Ivkom vode imaju sve uvjete da budu samostalni isporučitelj, ne vidim razloga zašto ne, ima svoje izvorište vode, ima svoje kapacitete i preko onoga što se troši. Ima infrastrukturu, ima ljude i kadrove, zašto ne bi mogao biti isporučitelj ako po zakonu ima uvjete da to bude. Ivkom vode, isto konkrektno za Ivanečko područje, je jedna od glavnih poluga razvoja komunalne i društvene infrastrukture - rekao je gradonačelnik. 
 

 

Komentari