inicijativa

eTV - Reformisti: 'Besplatna školska prehrana je samo 2% županijskog proračuna'

Objavljeno: 20.09.2022. 10:44

Zadnja izmjena: 20.09.2022. 10:44

Potpredsjednik županijskih Reformista danas je u eTV studio donio koalicijski sporazum između njih i SDP-a, kojim je želio potkrijepiti jučerašnju poruku da su besplatni školski obroci bili jedan od njihovih uvjeta za podršku vlasti Nevena Bosilja.

Željko Bedeković kazao je kako pritom ne želi ulaziti u razloge Budimo grad da si prisvaja njihove inicijative, kao ni SDP-a da iste pripisuje Budimo grad, te je obrazložio inicijativu Reformista da besplatna školaska prehrana postane standard cijele županije a ne samo Grada Varaždina.

U prvom mandatu Radimira Čačića, kazao je Bedeković, izgrađane su i nadograđene 32 škole, u prošlom mandatu iste su obnovljene, to je bio „hardver“, a sada je vrijeme za „softver“, odnosno nadgradnju.

- Sad je vrijeme za besplatne tople obroke za svu djecu na razini županije. Izvedivo je i provedivo jer se radi o ukupno dva posto proračuna Varaždinske županije i to stvarno nije neki veliki iznos ni izazov za aktualnu gradsku vlast i upravo zato smo pozvali županijske službe da već sada počnu pripremati potrebnu dokumentaciju pa da na sljedećoj sjednici kada će valjda biti donošenje proračuna za 2023. da se donese takva odluka i da sva djeca imaju besplatnu školsku prehranu - rekao je Bedeković.

'Stričak ili završava ili nastavlja naše'

Besplatna školska prehrana je druga tema koju Reformisti otvaraju nakon pitanja razvoja Varaždinskih Toplica, poručuje Bedeković, a župana Anđelka Stričaka proziva da ili završava ili tek nastavlja njihove projekte.

- Sutra je na redu i izvješće o radu župana po kojem se zapravo vidi da župan baš i nije radio pa je takvo izvješće najviše naveo zapravo ovo što rade županijske službe, odnosno pročelnici. Isto tako, u izvješću se vidi da se radi o projektima koji se ili završavaju ili se nastavljaju. To su sve projekti bivše županijske vlasti koju su predvodili Reformisti. Ono što je najviše poražavajuće je bilo kada je na svečanoj sjednici Varaždinske županije župan pred premijerom Plenkovićem rekao da, što se tiče projekata, neka si pogledaju na web stranici što je odrađeno - zaključio je Bedeković.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao potpredsjednik županijskih Reformista i županijski vijećnik Željko Bedeković pogledajte ovdje:

 

Komentari