'na djelu je hobotnica'

eTV - Čačić: Zabijamo glavu u pijesak, a bankrot Grada ili Varkoma bit će samo početak

Šef Reformista penalizaciju Varkoma smatra vrlo izvjesnom, a tvrdi da će do penalizacije vjerojatno doći i kod projekta najveće bolnice, odnosno Centralnog operacijskog bloka. Zahvaljujući takvim stvarima Grad Varaždin već sada primjerice gubi utjecaj na zaštitu svoju interesa (slučaj s Varteksovim nekretninama), a krivac svemu je, zaključuje Čačić, HDZ koji se sada i ovdje etablirao...
Objavljeno: 07.09.2022. 11:59

Zadnja izmjena: 07.09.2022. 13:14

Pred nama je zbog vrlo izvjesne penealizacije od strane EU ili bankrot Varkoma ili bankrot Grada Varaždina, ustvrdio je danas u eTV studiju Radimir Čačić, predsjednik Reformista.

Čačić, naime, poručuje kako se „glava zabija u pijesak“, a šteta koja prijeti usporediva je s nedavnom pljačkom Ine. Međutim, dok iza Ine stoji država, eventualna penealizacija Varkoma premašuje budžete svih naših lokalnih jedinica zajedno.

- To je problem koji je puno, puno veći od problema pljačke u Ini za državu. Milijardu kuna u odnosu na državu i milijardu kuna u odnosu na budžetski jad koji ovdje imamo uopće se neda usporediti. Ne smijemo držati glavu u pijesku, moramo to javno reći i mislim da to nedovoljno čine i gradonačelnik i direktor Varkoma. Naravno da to nije odgovornost ni jednoga ni drugoag, nego HDZ-ove hobotnice, odnosno ekipe koja je to s Čehokom odradila – kaže šef Reformista.

Varteks, drugi slučaj

Čačić HDZ proziva i za situaciju s Varteksovim nekretninama, koje se sada rasprodaju u sklopu državnog projekta, a čime su prema njemu dane „krčmi“ na rasprodaju. Gradu Varaždinu, s druge strane, zbog situacije s Varkomom, ruke su sve više vezane.

- To je sad bitno otežano (utjecati, nap.) obzirom da Grad još uvijek ne zna kakva je njegova sudbina obzirom na aferu Varkoma. To su paralelne stvari. Ne može se Grad opteretiti ako je ovdje u dužničkom ropstvu. Najprije je to bio zbog Čehoka, Patafte i svih kriminalnih optužnica, a sada je u deset puta većem problemu i teško je očekivati da može ući u takav jedan aranžman.

Bolnica, treći slučaj

Što se tiče razine Varaždinske županije, Čačić tvrdi kako postoji prijetnja od nerealizacije najvećeg zdrvastvenog projekta, Centralnog operacijskog bloka vrijednog 405 milijuna kuna.

- Imamo problem projekta Centralnog operacijskog bloka koji se ne može zaustaviti, ali u kojem kasne godinu dana i ja upozoravam sad, a vidjet ćete da će se to i dogoditi: oni ga neće stići napraviti u roku, jer je to iz Fonda za oporavak i otpornost koji ima rok do polovice 2025. Neće se stići projekt napraviti i tu ćemo ponovno biti penalizirani u ogromnim iznosima – tvrdi predsjednik Reformista.

'HDZ se i ovdje etablirao'

Zbog svega toga, Čačić zaključuje kako je "strašno što se HDZ etablirao u našoj županiji", a župana Anđelka Stričaka proziva da ništa "ne radi i ne zna", "slika se" ispred njegovih projekata (škole u Svetom Iliji, Spinalnog centra), a s druge strane "propustio je" 600 milijuna kuna za razvoj Varaždinskih Toplica.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik Reformista Radimir Čačić pogledajte ovdje: 

 

Komentari