potvrdio kandidaturu

eTV - Čačić otvorio karte: 'Potpišimo spremnost na suradnju u drugom krugu'

Naime, budući da je SDP već najavio svojeg kandidata, a mogao bi ga imati i HNS, kao i još neke opcije od centra na lijevo, Čačić ih poziva da unaprijed potpišu sporazum o međusobnoj podršci u drugom krugu....
Objavljeno: 24.06.2024. 11:49

Zadnja izmjena: 24.06.2024. 11:54

Radimir Čačić danas je u eTV studiju potvrdio da će se ponovno kandidirati za župana Varaždinske županije te pozvao na široki konsenzus u drugome krugu.

Naime, budući da je SDP već najavio svojeg kandidata, a mogao bi ga imati i HNS, kao i još neke opcije od centra na lijevo, Čačić ih poziva da unaprijed potpišu sporazum o međusobnoj podršci u drugom krugu.

- Svi izbori imaju dva kruga i bit će prilike da ovaj puta svi zajedno pokažemo malo veću pamet, pa se u drugom krugu dogovorimo i potpišemo unaprijed spremnost na suradnju bez obzira tko u drugi krug uđe, a ne da bude nož u leđa. HDZ neće pobijediti u prvom krugu, jer jednostavno ne može – rekao je.

'Šteta za Jenkača'

Iako je HDZ, dodaje Čačić, u Varaždinskoj županiji ponovno potvrdio da se uklapa u sliku „nasilni, primitivni, pijani“, SDP-u je primarni cilj „riješiti se konkurencije, a ne HDZ-a“, zaključuje.

- Izvjesni Dekanić, kolega od Stričaka po puno toga mu sličan, na kraju je konačno otišao nakon treće nesreće u pijanom stanju. Na kraju je to i HDZ od njega zatražio, kod Stričaka ćemo još pričekati. Osobno mi je žao što smo u toj paradigmi dobili i čovjeka za kojeg to osobno ne bih očekivao, a to je gradonačelnik Marofa Jenkač koji se u uklopio u tu sliku „nasilan, primitivan, pijan“, i to kao čovjek koji je inače de facto profi-borac, drugi u Europi u karateu. Prebio nekog čovjeka, zaradio prijavu za nanošenje teških ozljeda… Šteta, daje lošu sliku o svima nama, ne samo o HDZ-u, gdje je bez afera još ostao samo Habijan.

'Ako SDP nastavi s HDZ-om, Batinić gubi'

Naposlijetku, Čačić je dao i svoju općenitu prognozu za lokalne izbore.

- Ako SDP nastavi suradnju s HDZ-om, u Ivancu će gospodin Batinić izgubiti. Ako se stvari budu normalno odvijale u Toplicama, tamo smo zadnji put za par glasova izgubili izbore, sada će biti obrnuto jer je Bedeković stekao jedno ozbiljno ime uz Nataliju Martinčević. U Varaždinu, ako se ne kandidira Neven Bosilj, tada je utakmica apsolutno otvorena. Tada je ozbiljna prijetnja i Ivan Čehok, naročito ako bude definitivno oslobođen optužbi (ne ulazeći u njegovu krivicu), kao i zbog toga što su neke optužbe išlei  u smjeru aktualne vlasti – zaključuje Čačić.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik Reformista Radimir Čačić pogledajte ovdje:

 

Komentari