etv studio

eTV - Čačić: Pogledajte ovo, ja sam sretan čovjek.

'Kak' to da da ja uvijek imam sreće?! Kada sam prvi put bio župan, pa kad sam bio ministar i napravio autoceste, pa sad ponovno kad sam bio župan. Pa, ja sam, kao što kaže i Goran Kaniški, sretan čovjek'...
Objavljeno: 02.12.2022. 11:11

Zadnja izmjena: 02.12.2022. 13:12

Foto: Graf koji je u eTV studio donio Radimir Čačić

Gostujući u eTV studiju Radimir Čačić je komentirao glasovanje o županijskom, ali i gradskom proračunu koje je nagovjestilo ozbiljnu mogućnost prijevremenih izbora. On smatra kako će u slučaju prijevremenih izbora biti kažnjeni oni koji su ih izazvali.

'HDZ će se prepoloviti, Čehok i više od toga'

- Ako dođe do pada, HDZ koji je potpuno razotkriven, te je Stričak maknuo i Habijana, on će se prepoloviti. Čehok vjerojatno i više toga, Budimo grad koji je u velikoj mjeri dobronamjeran, prepolovio se sam po sebi. Mislim da će uvjerljivo nakon toga u vijeću biti prisutni SDP i Reformisti koji su se ponašali konstruktivno - kaže Čačić.

Cijena sanacije baliranog otpada, kako dodaje, porasla je zbog općih prilika, te i dalje može samo rasti. 

'Stričak je uspio biti lošiji od Štromara'

Kada je riječ o županijskom proračunu, Čačić je donio graf, najavio stagnaciju, a potom drastičan pad.

- Nakon Štromarove ere ničega, došlo je do eksplozije projekata, oni još uvijek traju bez obzira što ih oni uništavaju, a nakon toga imamo jedan dramatičan pad, što je vidljivo i na grafikonu prema projekciji koju je dao HDZ. Doći ćemo na realni proračun ispod Štromara. To treba stvarno uspjeti. 

'Ja sam sretan čovjek'

Reformisti zbog toga, nastavlja Čačić, predlažu da se osnuje višestranačka komisija koja bi se bavila EU projektima, a rado će se, kako kaže, uključiti i on.

- Imate Kaniškog koji je odlično rekao: eto, Čačić je imao, veli, sreće. Dakle, osam godina nesreće Štromara, pa onda sreće za vrijeme Čačića koji je imao  sreće, pa sad opet totalna nesreća za vrijeme Stričaka. Zanimljiv je taj koncept sreće. Kak' to da da ja uvijek imam sreće?! Kad sam prvi put bio župan, pa kad sam bio ministar i napravio autoceste, pa sad ponovno kad sam bio župan. Pa, ja sam sretan čovjek. 

'Nama 0,03 posto, Dalmaciji milijarde'

U tom kontekstu Čačić je komentirao i projekt Arboretum Opeka, riječima kako on nije govorio da "ima probleme", nego je probleme rješavao, i to s istim onim ljudima koji i sad rade u Županiji. Dotaknuo se pritom i državnog proračuna kazavši kako je Varaždinskoj županiji HDZ namijenio svega 0,02 posto.

„Malo više od 0,02 posto, skoro 0,03“, ispravio se.

- Centralni, državni HDZ uopće ne prepoznaje sjever ni ovu županiju i onda kad nam daju mrvice od mrvica onda to naprave na način da HDZ sam sebi daje amandman, i  HNS u vladajućoj kaoliciji, da bi moglo pisati "Habijan je dao, Štromar je dao“, a ta cijela priča je već bila u proračunu, te je iznos svega, ponavljam, manji od 0,03 posto. Jedna trećina od jednog promila jedne milijarde, a istovremeno u Slavoniju i Dalmaciju idu milijarde.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik Reformista Radimir Čačić pogledajte ovdje:

 

Komentari