današnja emisija

eTV - Čačić: Pregovaram s Peđom Grbinom, Posavec nestaje, HDZ pada na tri mandata

Čačić priznaje da je Matija Posavec u jednom trenutku poprilično naštetio Reformistima, ušavši u njiohov prostor, međutim tvrdi da se situacija nakon slučaj Tudurić okrenula protiv Matije Posavca...
Objavljeno: 27.02.2024. 13:03

Zadnja izmjena: 27.02.2024. 13:24

Predsjednik Reformista Radimir Čačić u današnjoj je emisiji poručio kako je prilično izvjesno da će SDP i Reformisti imati zajedničku listu u III. izbornoj jedinici, odnosno SDP i grupacija centrističkih stranaka kojoj Reformisti već pripadaju.

Čačić smatra kako lokalni animoziteti koji eventualno postoje pri tome neće imati baš nikakvu ulogu.

- Postoje jasne razine. Lokalna razina nije uopće tema, niti tko pita bilo koga. U cijeloj toj priči ja razgovaram kao predsjednik stranke i član koalicije centra s Peđom Grbinom. Nije uopće tema da li je moguća neka velika kolicija i da li je Peđa Grbin lider – kaže.

'Posavec je marioneta'

Čačić priznaje da je Matija Posavec u jednom trenutku poprilično naštetio Reformistima, ušavši u njihov prostor, međutim tvrdi da se situacija nakon slučaja Tudurić okrenula protiv Matije Posavca, prozivajući međimurskog župana da ima očekivanja od novog državnog odvjetnika:                                                                       

- Matija Posavec se nada da bi eventualno baš s Turudićem mogao dobiti nagodbu koja bi ga mogla politički ostaviti na životu, dakle nije samostalan politički faktor koji brani interese građana nego marioneta, teledelegirana – rekao je u suštini Čačić danas, predviđajući međimurskom županu i "nestanak".

'HDZ pada na tri mandata'

HDZ će prema njemu u III. izbornoj jedinici osvojiti svega tri mandata, iako ih je prošle izbore osvojio pet.

- Dakle, HDZ će se kretati na tri mandata u III. izbornoj jedinici i borit će se za četvrtoga, to znaju svi pa i oni. Ako izgube izbore, Plenkovića biti neće, pa tako ni Habijana kao njegovog ključnog igrača i najkvalitetnijeg čovjeka ovdje, obrazovanog, koji suvislo govori ali često laže – kaže Čačić dodajući kako je „HDZ Plenkovića promijenio, a na Habijanu još radi“.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik Reformista Radimir Čačić pogledajte ovdje:

 

Komentari