reformisti upravo podigli ulog

eTV - Čačić: 'S pozicije predsjednika vijeća želim pomoći izgraditi i Kerekesh Teatar'

Situacija u kojoj je Grad izgubio godinu i pol jer su ga HDZ i Čehok spriječavali u projektima, odnosno napravio je što je mogao (prije svega pripremio rješenje za bale), traži jednu potpuno novu dimenziju, energiju, snagu i odlučnost u realizaciji projekata, a ne "kme-kme", kaže Čačić...
Objavljeno: 20.03.2023. 12:04

Zadnja izmjena: 20.03.2023. 13:28

Na temelju socijalnih programa koje su dosad realizirali u koaliciji s SDP-om, Reformisti planiraju spektar suradnje proširiti i na infrastrukturne projekte, od kojih će jedan biti i Kerekesh Teatar.

Riječi su to Radimira Čačića, koji se nakon izbora planira aktivno uključiti u projektne aktivnosti Grada, i to s pozicije predsjednika Gradskog vijeća.

- Situacija u kojoj je Grad izgubio godinu i pol jer su ga HDZ i Čehok spriječavali u projektima, odnosno napravio je što je mogao (prije svega pripremio rješenje za bale), traži jednu potpuno novu dimenziju, energiju, snagu i odlučnost u realizaciji projekata, a ne „kme-kme“,  a za to naravno trebaju i neka znanja i neke reference, ali pretpostavka svega je podrška koju Reformisti u ovom trenutku očekuju od građana – rekao je Čačić.

'Odlični stavovi Kerekeša'

Kerekesh Teatar je zvučan projekt, no Čačić poglavito najavljuje stavljanje pod kontrolu prostora Varteksovih nekretnina, čime bi se istovremeno, kako naglašava, riješio problem Kučanske rampe. U suradnji s SDP-om planira oživiti i Varaždin na Dravi, izgradnjom marine i sličnih projekata. Glede Kerekesh Teatra i njihova međusobnog sukoba kaže:

- Sukobi s Kerekešom nemaju veze sa mnom. To je bio samo moj stav da nekome tko ima milijune na računu ne treba davati deset hiljada kuna iz proračuna za udruge kojima je tri hiljade kuna ogroman novac. To naravno ne znači da njihov stav o moliteljima nije suvisao i odličan. Kao i njihov otpor rasismu. Dakle, Kerekešu treba pomoći da to realizira, jer ugovori se moraju poštivati, i ako može. Ako, ne može, nek vrati.

'Puni obujam socijalnih mjera'

Poseban naglasak, kaže Čačić, ovaj put stavljaju i na socijalne programe, dodajući da se može više te da je njihova predsjednica Zdravka Grđan zbog svojeg inzistiranja bila u vrlo nezavidnoj poziciji.

- Prihvatili su cijeli spektar socijalnih mjera za umirovljenike, djecu i građane općenito, ali ono što vam mogu reći ovdje javno je: ako Reformisti budu u poziciji da strateški utječu, da nema petljanja s HDZ-om, puni obim socijalnih mjera biti će obuhvaćen, a ne više samo parcijalno. Djeca će dobiti 10.000 kuna, umirovljenici 1.000, dići će se cenzus, besplatan će ostati naravno produženi boravak koji je bio ultimativni zahtjev Reformista, a što se sada baš ne spominje – zaključio je Čačić.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik Reformista Radimir Čačić pogledajte ovdje:

 

Komentari