Čačić: 'Kišić-Košić, koji je koji?'

eTV: Čačić se vratio s odmora u Južnoj Americi i opleo po Kišiću: "Nije Štromar jedini kriv za Aglomeraciju"

Objavljeno: 09.12.2016. 11:36

Zadnja izmjena: 09.12.2016. 11:56

Foto: Petra Mlinarić

Radimir Čačić, kako smo danas imali prilike čuti, vratio se s 16-dnevnog odmora u Južnoj Americi i sazvao konferenciju za medije na temu Aglomeracije, prilikom koje je, pomalo neočekivano, opleo i Alena Kišića, SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Varaždina.

Čačić je rekao kako  javnost zadnjih par godina sluša o angažmanu župana na projektu Aglomeracije vrijednog 800 milijuna kuna, a ono što je u cijeloj priči zanimljivo, ističe Čačić, da manji gradovi koji se ne mogu usporediti s Varaždinom su u međuvremenu napravili sve što su obećavali.

Čačić je, naime, povukao paralelu s Gradom Petrinjom koji je, kako kaže, dva puta manji od Varaždina i ima 10 puta manje vodovodno poduzeće od Varaždina, koje je tek počelo stvarati svoju vodovodnu mrežu, a u kojem su zaposlenici sami osmislili projekt, prošli sve natječaje, ugovorili projekt koji je sada u visokom stupnju realizacije.

Kišić-Košić, koji je - koji?!

Također, Čačić ističe kako je samo jedna stvar prošla, a to je natječaj za vođenje projekta u iznosu od 8,6 milijuna kuna, i to firmi koja je "jučer nastala" i pritom dodao kako je Aglomeracija krenula s obećanjima i jedino čemu zaista možemo svjedočiti je stalni rast obećanja.

- Naravno, Štromar nije tu jedini, postoji i kombinacija Kišić - Košić, Alen-Alan teško mi je točno odrediti tko je koji po imenima, no jedan je visoki i moje težine, moje građe, pa mi je bliži. - rekao je Čačić i istaknuo kako je župan ipak taj koji određuje smjer.

-Gospodin Štromar je jedinstvena pojava u hrvatskoj politici gdje uspjeva 8 godina ostajati na jednoj vrlo odgovornoj funkciji, a da do sada nije napravio, ali baš ništa! - zaključio je Čačić.

Najava kandidature za župana

Na upit ostaje li dalje pri svojoj kandidaturu za župana na sljedećim lokalnim izborima, te da li Natalija Martinčević planira kandidaturu za gradonačelnicu Varaždina napominje kako nisu formalno donosili takve odluke na razini gradske i županijske organizacije, ali da su jasno rekli kako će se Martinčević kandidirati za gradonačelnicu, a on sam za župana.

Vezano uz ispisivanje članova iz Reformista, o kojima se govori u posljednje vrijeme, Čačić odgovara kako će se to "i dalje događati, broj je promjenjiv", ali i da i oni bilježe upise novih članova.

- Članova Reformista u Varaždinskoj županiji je otprilike za 200 ljudi veći nego što je bilo početkom prošle godine. - rekao je kratko Čačić.

Komentari