današnja emisija

eTV - Čehok: Bosilj je navodno bio u HDZ-u, pa u HNS-u, pa htio s Avarom, on je primjer zašto SDP gubi

Čehok se osvrnuo i prozivke na svoj račun poput primjerice jučerašnje prozivke gradonačelnika Bosilja da on jedini nije platio promotivni štand na prošlim izborima...
Objavljeno: 12.06.2024. 11:47

Zadnja izmjena: 12.06.2024. 11:58

U današnjem eTV studiju gostovao je gradski i županijski vijećnik te prvi čovjek varaždinske oporbe Ivan Čehok, koji se osvrnuo na nedavno održane europarlamentarne izbore, ali i na niz drugih aktualnih gradskih i županijskih tema.

Naime, Čehok je komentirao najavu predsjednika SDP-a Peđe Grbina da odlazi s te pozicije riječima kako SDP nema lidera i da gubi ideološku matricu, te je u tom kontekstu prozvao i gradonačelnika Nevena Bosilja "kao primjer":

- Bosilj je besprizorni karijerist, on je izlazio iz SDP-a pa opet ulazio u SDP. Navodno je bio i u HDZ-u i u HNS-u, htio je ići na izbore s Avarom koji je bio moj zamjenik 2013. godine kad ga SDP nije htio podržati. On je čovjek koji će ići s crnim vragom da bi ostao na vlasti, ali iza njega nema nikakve SDP-ove politike. Mi smo najskuplji grad u državi s najmanje razvojne politike, ja ju sada niti ne vidim. Činjenica je i da je on trčkarao za Plenkovićem kao pudlica kada mu je on trebao, a onog dana kada je Plenković to preuzeo Bosilj je počeo pljuvati po njemu – rekao je.

'Moguće je da nismo platili štand'

Nadalje, Čehok se osvrnuo i prozivke na svoj račun poput primjerice jučerašnje prozivke gradonačelnika Bosilja da on jedini nije platio promotivni štand na prošlim izborima, tvrdeći kao je to zbog toga što je njegova lista prozvala novoimenovanu dierktoricu za političko uhljebljenje. Ipak, kaže kako postoji mogućnost da račun nije plaćen.

- Ja uopće ne znam tko što plaća jer  se nisam bavio financijama u kampanji. Meni je zato to teško komentirati, a ako je račun nama poslan i ako smo mi zatražili štand onda ćemo to sasvim sigurno platiti. Moram priznati da se i ne sjećam da smo koristili štand tržnice jer znam da smo imali svoj štand, mislim da smo čak i potpise skupili u prva dva dana tako da ni ne znam za što bismo koristili štand. Ali, moguće je da se to koristilo, ako Uprava tržnice ima kakvu našu prijavu, kakav račun, neka pošalje, mi ćemo taj račun platiti.

'Dobili manje novaca nego neka sela'

Zaključno, rekao je kako Hrvatska trenutno raste isključivo zbog sredstava iz Europskih fondova, dok Grad Varaždin, tvrdi Čehok, nije uspio čak ni ta sredstva povući, a ona će iščeznuti 2027. godine. Kao primjer navodi izgradnju dječjih vrtića.

- Mi smo propali na europskom natječaju, odnosno prijavili smo dječji vrtić u Hrašćici i bili smo među zadnjima, kao što je Habuš kada je bi na vlasti prijavio vrtić u Kučanu i bio je među zadnjima. Mi smo došli, te smo dobili sredstva iz Europe za vrtić u Kučanu. Međutim, onda je država preuzela vrtiće i odobrila novce za izgradnju novih vrtića. Neki gradovi prijavili su pet ili deset vrtića, neke općine su prijavile 2 ili 3 milijuna eura i dobili su. Varaždin je za vrtić u Hrašćici prijavio niti milijun eura, manje nego neka sela. Umjesto da su projektirali još vrtića, jer bi dobili sredstva i za njih, oni nisu napravili apsolutno ništa – zaključio je.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao gradski i županijski vijećnik Ivan Čehok pogledajte ovdje:

 

Komentari