lokalni izbori 2021.

eTV - Čehok i Beljak ujedinili se protiv Čačića - predstavili listu na čelu s Lešinom

Idemo kao nezavisna lista uz potporu Hrvatske seljačke stranke. Zašto je neovisna lista važna na razini županije? Prije svega zato što ona ukida monopol jedne stranke, Čačića i Reformista koji su uz slabašnu oporbu uzurpirali Županiju, rekao je Ivan Čehok...
Objavljeno: 12.05.2021. 14:20

Zadnja izmjena: 12.05.2021. 15:08

Foto: Dino Možek

Ivan Čehok i predsjednik HSS-a Krešimir Beljak ujedinili su političke snage protiv Radimira Čačića, te su danas predstavili listu koju je već ranije podržao HSS, a kojoj je nositelj Mario Lešina kao kandidat za župana.

- Idemo kao nezavisna lista uz potporu Hrvatske seljačke stranke. Zašto je neovisna lista važna na razini županije? Prije svega zato što ona ukida monopol jedne stranke. Jedan čovjek i jedna stranka praktički su uzurpirali sve resurse županije, a to su Reformisti. S druge strane imamo slabašnu oporbu na stranačkoj razini - rekao je danas Čehok.

Čehok: Čačić i Reformisti uz slabašnu oprobu imaju monopol nad Županijom

 

Zašto podrška

- Mi u HSS-u bez prevelikog razmišljanja odlučili podržati Čehoka u Varaždinu i njegovog nezavisnog kandidata Maria Lešinu u županiji. Siguran sam da je Čehok čovjek koji kad da riječ, ne laže. Za razliku od nekih drugih koji su svoju riječ pregazili na desetine puta i opet će - rekao je Beljak aludirajući na Radimira Čačića.

Beljak o podršci Mariu Lešini i listi Zajedno

 

"Loši uvjeti i prijetnje"

- Na dnevnoj bazi nas zovu ljudi i žale se na uvjete u domovima zdravlja i bolnicama, pritom strahujući što im se može dogoditi jer im se prijeti otkazuima a rade po više od 200 sati mjesečno. Nas 37 je na listi, ali to je puno širi tim koji može uravnotežiti razvoj na razini cijele županije - rekao je Mario Lešina, kandidat za župana.

Lešina: Zaposlenici bolnice i domova zdravlja dnevno nam se žale na prijetnje

 

"Sabati, Čačićev priljepak"

Ivan Čehok nadalje je rekao kako županija nema osjećaja pripadnosti, prometnu i gospodarsku povezanost, dok je najveći problem pad broja stanovnika. Krešimir Beljak, s druge strane, govorio je o Zvonimiru Sabatiju koji na izbore izlazi na listi Radimira Čačića. "Postao je običan priljepak čovjeka kojeg je rušio prije 20-ak godina. To sve govori o njemu, ali i o Radimiru Čačiću. On je cijelo ovo vrijeme na političkoj sceni, glumi nekakvog nezavisnog, posebnog... a svi mi jako dobro znamo da je on u biti HDZ."

KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA

 1. IVAN ČEHOK
 2. MARIO LEŠINA
 3. MARIJAN CINGULA
 4. ŽELJKO BUNIĆ
 5. DRAGUTIN KRANJČEC;
 6. IGOR BOROVEC
 7. SANDA GOLUB
 8. VJERAN ROŽIĆ
 9. KRUNO PLANTAK
 10. LOVORKA GOTAL DMITROVIĆ
 11. ŽELJKO ŠOŠTARIĆ
 12. FRANJO RAJNER
 13. TANJA MILIČIĆ CEPERNIĆ
 14. IVICA BANEKOVIĆ
 15. LJUBICA CUKOVIĆ
 16. KRISTIJAN REMENAR
 17. VEDRAN ZAMUDA
 18. ZVONIMIR NOVAK
 19. MLADEN BELAVIĆ
 20. ROBERT ROTH
 21. HRVOJE KAPEŠ
 22. BOŽO SOLDO
 23. DUBRAVKO ZAVRTNIK
 24. ANICA HAPP
 25. IVANA ŠTEKOVIĆ
 26. MARINA DRVAR-TRTINJAK
 27. DARINKA HAJDUK-VUČIĆ
 28. VALENTINA MIKULČIĆ
 29. DAMIR BARABAŠ
 30. STJEPAN ČREPINKO
 31. VALENTINA DRK
 32. JOSIP KAHLINA
 33. SANJA ARTIĆ
 34. INES LOVREKOVIĆ
 35. LENA RADANOVIĆ
 36. MIRNA AMADORI
 37. SANDRA MALENICA

Komentari