današnja emisija

eTV - Čehok: 'Bog otac ne razumije jedini veći Bosiljev EU projekt, digitalnu transformaciju šume'

'Sad se tek najavljuje da ćemo mi u Briselu dobiti nešto što se zove digitalna transformacija Dravske park šume'
Objavljeno: 29.02.2024. 12:00

Zadnja izmjena: 29.02.2024. 12:11

Prvi čovjek varaždinske oporbe, u današnjoj emisiji, osvrnuo se na izjave Barbare Antolić Vupore i Siniše Jenkača, između ostaloga.

Antolić Vupora, podsjetimo, kazala je kako si je Neven Bosilj rješenjem bala osigurao drugi mandat, a Siniša Jenkač izrazio mišljenje kako Bosilj već ulazi i u Čehokov politički prostor.

Ovo je njegov odgovor:

- Barbara Antolić Vupora je jedna nemušta žena u svojem iskazu tako da moram priznati da nju ne pratim. Mislim da oni nisu osigurali ništa, oni su doveli građane Varaždina s najvećim cijenama pred veliku pogibelj i veliki rizik. A gospodin Jenkač prije svega nema ni formalnog obrazovanja da bi mogao komentirati i baviti se političkom analizom. Čudi me da on živi u Varaždinu ako je u Novom Marofu tako dobro. Ili se možda priprema za gradonačelnika? – rekao je Čehok, dodajući ipak kako se šali i  da nema ništa protiv njega.

'Bog otac ne razumije jedini Bosiljev EU projekt'

Lokalnom HDZ-u ne zamjera, kaže, što je Vlada financirala rješenje bala, čak štoviše, smatra ih jedinima zaslužnima za rješenje, ali „još nije gotovo“, napominje, jer postoje ona dva preostala procesa.

-  Mi smo izgubili tri godine vremena s Bosiljem a da nemamo ni jedan novi, veći, EU projekt. Ne govorim o nekakvim malim projektima. Sad se tek najavljuje da ćemo mi u Briselu dobiti nešto što se zove „digitalna transformacija Dravske park šume“. To bogu ocu nije jasno što uopće znači, kak se može šuma digitalno transformirati? Ali, čak će i to krenuti 2025. godine, dakle mi smo od 2021. do 2025. Zapravo biti najgori po povlačenju europskih sredstava ikada – kaže bivši gradonačelnik, dodajući da je njegova uprava povukla preko milijardu kuna, a župan povlači sredstva preko Fonda za oporavak.

'Čujem se s Posavcem i reći ću mu da se jasno očituje'

Zaključno je komentirao i parlamentarne izbore, za koje smatra da će rezultirati paralizom vlasti. Čačić će, kaže, Peđu Grbina uspjeti uvjeriti da bude na SDP-ovoj listi, a on zbog svega smatra kako bi bilo dobro da Matija Posavec bude jezičac na vagi.

- On je do nogu je potukao sve u Varaždinu, što je pokazatelj da on nije nipošto lokalno ograničeni političar, samo na Međimurje. S nekakvom baznom, ćelijskom snagom ovih gradonačelnika (Batinić, Bilić) on sasvim sigurno može biti jezičac na vagi. Kako će on kasnije oblikovati svoje političke opcije i preferencije, to mi u ovom trenutku nije poznato. Znam se čuti s njim, pa ću mu i reći kako bi bilo dobro da to sad veli jasno – zaklkjučuje Čehok.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao županijski i gradski vijećnik Ivan Čehok pogledajte ovdje:

 

Komentari