visokopozicionirani dužnosnik

eTV - 'HNS ima snagu na izbore izaći i samostalno. Ni sada ne koaliramo s HDZ-om'

'Ako se podsjetimo, prije dvije i pol godine kada smo išli na sve lokalne izbore išli smo samostalno...'
Objavljeno: 15.02.2024. 11:33

Zadnja izmjena: 15.02.2024. 11:33

Foto: Arhiva

Hoće li HNS na predstojećim izborima nastupiti samostalno,  s HDZ-om, ili s nekim trećim, primjerice Listom Matije Posavca?

Županijski vijećnik HNS-a i jedan od najdugovječnijih gradončelnika, Marijan Škvarić, nije dao konkretan odgovor, međutim, rekao je:

- Odluka još nije donesena, ali vjerujem da će biti na tragu onoga što sam rekao, da sa svim partnerima s kojima razgovaramo, da ćemo raditi na projektnoj suradnji. Ako se podsjetimo, prije dvije i pol godine kada smo išli na sve lokalne izbore išli smo samostalno i za razliku od nekih koji su nam palili svijeće, mi imamo sedam gradončelnika i načelnika, utjecaj u Skupštini… Imamo snagu da izađemo i samostalno, ali velim, razgovara se i dalje, te ćemo se svi povinovati onome što stranačka struktura odluči.

'Ni sada nismo u koaliciji'

Škvarić je apostrofirao kako HNS ni sada nije u koaliciji s HDZ-om.

- Kao član predsjedništva HNS-a mogu reći mi ne koaliramo s HDZ-om, nego smo u programskoj suradnji, a kao stranka orijentirani da se bavimo politikom sa sadržajem. Programska suradnja s HDZ-om je dobra i većinom su nam projekti prihvaćeni: stipendiranje doktorskih studija, povećnje ulaganja u gospodarstvo i poljoprivredu, radimo na programu mobilnosti i tako dalje.

'Čehok je krivac, država zaslužna'

Član predsjedništva HNS-a smatra kako će od micanja bala najveću korist imati građani.

- Ni jedna stranka bolje da ništa ne govori i ne pripisuje si zasluge. Zna se tko je stvorio taj problem, Čehok koji je tada bio gradonačelnik. Znamo tko je sve blokirao, koliko su cijene otišle gore i zasita, da nema države koja je dala novce i presjekla prepucavanja, to se ne bi riješilo – zaključuje Škvarić.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao županijski vijećnik HNS-a Marijan Škvarić pogledajte ovdje:

 

Komentari