SDP-ovci, jedan za drugim

eTV: Dovoljan razlog za 'čarku' Habijana i Kišića? Ranko Ostojić u Varaždinu 'inkognito'

Objavljeno: 17.10.2016. 22:02

Zadnja izmjena: 17.10.2016. 22:08

Foto: Petra Mlinarić

Prvi SDP-ovac koji je istaknuo kandidaturu za predsjednika nakon što je Zoran Milanović stavio mandat na raspolaganje, Ranko Ostojić, boravio je večeras u Varaždinu gdje je iza zatvorenih vrata oko dva sata u društvu Alena Kišića, šefa gradskog SDP-a, razgovarao s članovima stranke i nastojao predstaviti svoj program.

Nakon što je Kišić zadnji puta privukao pozornost dolaskom na sastanak kojegao je organizirao Davor Bernerdić, zbog čega ga je šef gradskog HDZ-a ironično prozvao – aludirajući da “okreće kapute”, ne zna se je li se danas “iza zatvorenih vrata” razgovaralo na Kišićevu ili Ostojićevu inicijativu, no u Trakonšćanskoj ulici našu pozornost uspjeli su privući upravo s navučenim zavjesama.

"Bez uglednih SDP-ovaca"

Nakon sastanka koji bi se mogao nazvati i SDP-ovom unutarstranačkim predizbornim skupom, Kišić ovaj put nije davao izjave, dok je Ostojić istaknuo kako je u dvosatnom razgovoru s članovima nastojao prezentirati svoj program i namjere koje ima ukoliko postane predsjednikom stranke. Naglašava pritom da iza njega “nema uglednih SDP-ovaca”, iz razloga što smatra da su “najvažnije članice i članovi”.

- Najvažnija od svega je dodatna demokratizacija stranke. Svoje kolegice i kolege ne zovem protukandidatima, jer biti će izabran onaj tko bude bolji. Pravilo jedan član – jedan glas treba uvesti na sve organe stranke i osigurati predizbore za saborske zastupnike. Spreman sam proći takav test nakon izmjene statuta – rekao je Ostojić za eVaraždin.

Dočekati svakog kandidata

Stranku, kako je nadalje naglasio, vidi kao “dijete radničkog pokreta, a ne banaka i kapitala”, zbog čega smatra da u budućnosti SDP treba problematizirati minimalne plaće, trajanje radnog tjedna, ravnopravnost žena te  zaštitu umirovljenika i mladih, i t.sl. Jednom riječju, naglašava da SDP treba jasno profilirati kao lijevu socijaldemokratsku stranku, kako bi ta stranka vratila povjerenje birača.

- Mediji su kakvi jesu i na naslovnicu dolaze samo incidenti. Zato također moramo pronaći drugačiji komunikacijski kanal, da bismo govorili o ozbiljnim temama među našim članovima. SDP sve to može u najboljoj demokratskoj maniri – zaključio je Ostojić.

Podsjetimo, Kišić je ranije istaknuo da će kao predsjednik gradskog SDP-a dočekati svakog kandidata za predsjednika te stranke. Neslužbeno, ovih dana moglo se čuti da je to učinio, kako bi “ušutkao” nezadovoljnike unutar vlastitih redova zbog njegove kandidature za gradonačelnika i općenito pozicijom šefa u gradskom SDP-u.

Komentari