ivan obadić

eTV - Većine možda ponovno ne bude, Habijan je ucjenjen, referendum je najbolje rješenje

'Ako na tim izborima neće biti jasne većine, onda imamo još jedan krug izbora tako da će cijelu iduću godinu Grad biti u blokadi, ovo rješnje na koje se potrošilo puno vremena i novaca, sve će to pasti u vodu, a nećemo dobiti jasan odgovor građana je li prihvatljivo ili nije', poručuje gradski vijećnik Budimo grad...
Objavljeno: 05.12.2022. 12:04

Zadnja izmjena: 05.12.2022. 15:31

Ili referendum, po mogućnosti internetski, ili blokada grada sljedećih godinu dana, a potencijalno (ako ne bude većine) i duže, kaže vijećnik platforme Budimo grad Ivan Obadić.

Proziva u tom kontekstu gradski HDZ, dok se s Anom i Hrvojem Petrićem koji smatraju da je referendum "skidanje odgovornosti s vijećnika" potpuno razilazi.

- Prošle godine u ovo vrijeme Habijan je govorio o destruktivnim politikama. Oni su vrlo blisko surađivali s gradskom vlašću i sada su im odjednom, očekivano, okrenuli leđa. Nadam se da će biti dovoljno konstruktivni da sada barem podrže neka rješenja koja je sada nude – obrazlaže Obadić, dodajući da je Habijan pod pritiskom od strane župana.

'Referendum mora biti svima prihvatljiv'

Kaže da uvjeti njihove platofrme nisu "beskrajni", nego naprotiv, u neku ruku konsenzualni.

- Ako provodimo referendum, onda on mora biti prihvatljiv svim političkim opcijama, mora biti jasno definirano pitanje koje nije populističko pitanje nego koje će jasno prezentirati stav građana i moraju biti ispunjeni određeni preduvjeti da bi se taj referendum održao.

'Većine možda ponovno neće biti'

Dodaje da je Bosilj napravio "greške u koracima", da im nije sve dokumentirao, ali time ne želi reći da "nije ništa odrađeno" nego samo da nije dovoljno transparentno. Osim blokade grada, izbori, kaže, nose opasnost da većine ponovno neće biti.

- Ako na tim izborima neće biti jasne većine, onda imamo još jedan krug izbora tako da će cijelu iduću godinu Grad biti u blokadi, ovo rješenje na koje se potrošilo puno vremena i novaca, sve će to pasti u vodu, a nećemo dobiti jasan odgovor građana je li prihvatljivo ili nije. Referendum je jedino konstruktivno rješenje da se ova situacija riješi na zadovoljavajući način.

Zaključuje kako se stvari neće riješiti ako se rade „stalno na isti način“ ili s istim ljudima, a ovo je već treći saziv vijeća da se nisu riješile bale.

Cijelu emisiju s gradskim vijećnikom Ivanom Obadićem pogledajte ovdje:

 

Komentari