kultno mjesto pred promjenom

eTV - Evo gdje se planira ovakav rekreacijski centar: 'Hotel? To bi bila katastrofa'

Napraviti hotel na prostoru Srednjškolca, što je predlagao bivši gradonačelnik, bila bi potpuna katastrofa. Ne možemo raditi hotel na tako kultunom mjestu, poručio je Marković...
Objavljeno: 17.03.2023. 10:57

Zadnja izmjena: 17.03.2023. 12:13

Miroslav Marković danas je najavio izmještanje igrališta za baseball s prostora Srednjoškolca te izgradnju rekreacijskog centra, sličnog kakvog je napravio i Grad Pula za cijenu od oko 730 tisuća eura.

Kaže da je sličnu ideju zagovarao i predsjednik gradskog HDZ-a Damir Habijan.

- To je nešto što mi želimo na „Partizanu“. U principu je to zagovarao i g. Habijan, te mislim da se svi slažemo kako ovom gradu treba takav multifunkcionalni teren i novo mjesto druženja, kakvo je nekad i bilo. Ovo je smo inicijalni prijedlog. Ključno je reći da nećemo da naši bejzbolaši ostanu bez svog terena. Gospoda Vučetić i Koščak načelno su skloni rješenju da se nađe novo mjesto, a mi smo predložili teren bivšeg nogometnog kluba Jalkovec – kaže Marković.

'Hotel bi bio katastrofa'

Zamjenik gradonačelnika naglašava kako prostor Jalkovcu bejzbolu odgovara i prema gabaritima, dok je ovaj na Srednjoškolcu ispod potrebnih standarda. Grad će, kako kaže, u izmještanju sudjelovati i financijski.

- Napraviti hotel na prostoru Srednjoškolca, što je predlagao bivši gradonačelnik, bila bi potpuna katastrofa. Ne možemo raditi hotel na tako kultnom mjestu, dok djeca nemaju gdje trenirati. Svi naši sportaši i rekrativci tu mogu, uz Graberje, naći jedno novo mjesto gdje bi mogli uživati u sportu i rekreaciji – poručio je zamjenik.

'Ljudima je dosta destrukcije'

Marković je glede izbora kazao kako očekuje da će građani „kazniti destrukciju“ i glasovati za „konačno micanje bala“. I dalje ostaje pri stavu kako „ne treba biti Sherlock Holmes“, kako bi se shvatilo da su se izbori „namjerno odugovlačili“, a glede nedavnih prozivki Zlatana Avara kazao je kako „uopće ne zna o čemu on govori“.

- Poruka za kraj i početak svega je da kreće varaždinsko proljeće, budi se cijeli grad, te je ključno da naši sugrađani shvate ozbiljno ove izbore koji jednostavno određuju sudbinu grada. Ovo je na neki način referendum o rješavanju problema bala jer ja mislim da je ljudima dosta te priče. Koštaju koliko koštaju, ali postoji financijski model da se kredit vrati kroz prodaju zemljišta. Vidimo i sami, grade se hale, a one bale stoje tamo i kao da nas stalno podsjećaju na manifetluke oko toga. Vjerujem da je našim ljudima dosta ove destrukcije.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković pogledajte ovdje:

 

Komentari