zašto stoje projekti?

eTV: Habijan: 'Čakovec dobio 65 milijuna kuna za dogradnju bolnice, a Kišić i Štromar nisu dobili ništa!'

Objavljeno: 02.03.2017. 10:33

Zadnja izmjena: 02.03.2017. 10:54

Foto: Viktor Hranić

Na današnjoj konferenciji za medije HDZ-a, koja je, između ostalog okupila i saborskog zastupnika Josipa Križanića, Anđelka Stričaka, Damira Habijana te  Alena Runca bilo je riječi o pripremama lokalne izbore, a Habijan je iskoristio ovu priliku i osvrnuo se na dogradnju i projekte OB Varaždin.

Naime, proteklih dana je Županijskoj bolnici Čakovec prošao projekt dogradnje vrijedan čak 65 milijuna kuna, te se Habijan pita zašto se isto ne može ostvariti i u Varaždinu, budući da su svi upoznati sa činjenicom kako OB Varaždin putem projekata može ostvariti iznos od 70 milijuna kuna.

"Mi smo taoci Kišića i Štromara"

Pritom je postavio pitanje županu Štromaru i dožupanu Kišiću: 'Zašto se ne žele pokrenuti projekti, ali i zašto se forsira JPP?'

Također je pozvao Alena Kišića da se izjasni oko smjene ravnateljice bolnice Sanje Zember, dogradnje OB Varaždin i općenito o zdravstvu, a koje je uostalom u njegovoj ingerenciji.

'Lako je voditi politiku kad nemaš komentara i za ništa nisi kriv' - nastavlja Habijan i dodaje da zna kako se Kišić želi svidjeti svakome, no to je nemoguće, te je vrijeme da zauzme stav.

-Zdravlje Varaždinaca ne može biti taoc župana i dožupana - zaključio je Habijan.

'HDZ ima dobar tandem za izbore'

Nadalje, na konferenciji je bila potvrđena i kandidatura Alena Runca za župana, a tom prilikom je Anđelko Stričak, predsjednik Županijske organizacije istaknuo kako je ovo prvi put da HDZ na izborima ima kandidata za župana koji je odrastao, školovao se, a i živi u Varaždinu.

- Nismo dali, kao suparnici kandidata koji je nakon završnog fakulteta odjednom ministar, što na kraju rezultira egzodusom Hrvata. - istaknuo je Stričak i pritom dodao kako idući tjedan HDZ kreće sa slaganjem liste, te će u travnju biti poznate liste za općinska, gradska vijeća i županijsku skupštinu.

Kandidat za župana, Alen Runac je nadodao kako je vrijeme da se zasuku rukavi i da se krene s realizacijom projekata koji stoje na mjestu. 

Komentari