dopuna dnevnog reda

eTV: Habijan: 'Jedino Nadzorni odbor Varkoma može opozvati direktora Vlašića'

Objavljeno: 21.11.2016. 13:49

Zadnja izmjena: 21.11.2016. 14:08

Foto: Petra Mlinarić

Budući da na Dnevni red današnje sjednice Gradskog vijeća nije bio uvršten prijedlog dopune Dnevnog reda koji je predložio HDZ, a tiče se tvrtke Varkom d.d. i njegovog predsjednika, Vlade Vlašića, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina, Damir Habijan danas je sazvao Konferenciju za medije.

Predsjednik HDZ-a navodi da im je dostavljeno obrazloženje u kojem stoji kako prijedlog dopune nije bio uvršten jer nije bio pripremljen sukladno Poslovniku.

 - Što se tiče dopune, prvo što smo tražili je da gradonačelnik podnese izvješće vezano uz projekt Aglomeracija, tako da mi nije jasno na koji način sam morao pripremiti njegovo izvješće s obzirom da ne radim u Gradu. - rekao je Habijan.

Druga dopuna se odnosila na prijedlog Gradu Varaždinu da sazove Glavnu skupštinu Varkoma i da se stavi na prijedlog Dnevnog reda opoziv članova Nadzornog odbora te da se zatraži imenovanje novih članova Nadzornog odbora.

Razlog tome je, ističe Habijan, što jedino Nadzorni odbor tvrtke Varkom d.d. može opozvati direktora Vlašića. Pritom napominje kako način na koji varaždinski SDP i njegov predsjednik Alen Kišić, ali i Josip Hehet, predsjednik Gradskog vijeća traže ostavku Vlašića jednostavno nije zakonski izvediv.

 Habijan također napominje kako je i Hehet dobio prijedlog dopune Dnevnog reda, te ako je smatrao da Vlašić ne radi dobro svoj posao, tada mogao poduprijeti prijedlog dopune Dnevnog reda i riješiti ono što ga muči, a to je očito smjena Vlašića.

 

Komentari