Što se događa?

eTV - Petrić izgubio utjecaj u Budimo grad? Prilično je siguran onaj tko to tvrdi

Objavljeno: 12.07.2022. 11:41

Zadnja izmjena: 12.07.2022. 13:29

Nakon što se raspiše natječaj i izabere izvođač, bale moraju biti maknute u roku od 18 mjeseci, što znači najkasnije početkom 2024. godine, otkrio je danas u eTV studiju gradonačelnik Neven Bosilj.

Bosilj, kako je dodao, očekuje opstrukcije koje će zasigurno otegnuti proces, međutim, ne mogu preko spomenutih 18 mjeseci. Obećao je da će bale riješiti, svoje obećanje namjerava ispuniti, smatra da su u roku od godinu dana postigli čudo, a drugi, kako kaže, i dalje „palamude“.

Prema njegovim riječima, nije izvjesno da će se u Varaždinu dogoditi splitski scenarij, jer za razliku od Ivice Puljka, kaže Neven Bosilj, on sasvim dobro surađuje s većinom vijećnika u Gradskom vijeću („99 posto prijedloga prolazi“), osim jednom grupom vijećnika koja mu sve opstruira.

Pa tako i unatoč tome što je Hrvoje Petrić u eTV studiju dao do znanja da platforma Budimo grad neće podržati proračun, Neven Bosilj ne smatra da će se to zaista i dogoditi. Točnije: Bosilj smatra da stavovi Hrvoja Petrića (više) nisu nužno i stavovi platforme Budimo grad.

'Mobingira službenike'

- Nisam siguran da je to stav platforme Budimo grad, eto. Gospodin Petrić trebao bi uživati na odmoru u Unijama i posvetiti se svojoj obitelji, a ne mobingirati gradske službenike, slati im mailove u nedjelju u 13 sati „hitno mi dostavite amandmane HDZ-a…“ Poslao je sad dopis vezano uz rušenje jednoga drva u gradu Varaždinu, a Parkovi se u Varaždinu brinu o 5.000 drva i valjda znaju i imaju stručne ljude dal' se neko drvo može, mora ili ne može srušiti - kaže Bosilj, dodajući kako bi za ono što Petrić traži (i dobiva) trebalo za stalno angažirati dvoje ljudi.

Inače, kao što je poznato, platforma Budim0 grad i SDP sklopili su nakon izbora 2021. godine savezništvo odnosno koaliciju, no ona nije dugo potrajala. Nevenu Bosilju nije se sviđalo njihovo "ultimativno postavljanje", a svemu je došao kraj nakon Bosiljeva izravnog imenovanja Brune Istera direktorom Varkoma.

Komentari