željko posavec

eTV - 'Idem kao protuteža Jenkaču, prijeći će mi mnogo Reformista, imam ambicije unutar i izvan stranke'

Posavec poručuje da ga ne smeta što ga neki prema političkom stilu uspoređuju s HDZ-ovim kandidatom Sinišom Jenkačem, ima ambicije unutar i izvan stranke...
Objavljeno: 02.04.2024. 10:57

Zadnja izmjena: 02.04.2024. 11:15

Izbori 2024.

SDP-ov kandidat za preferencijalni ulazak u Hrvatski sabor, Željko Posavec, usporedio se sa Sinišom Jenkačem, najavio prelazak većeg broja Reformista k sebi u Petrijancu i poručio da ima ambicije unutar i izvan stranke.

Željko Posavec postao je prvi SDP-ov načelnik u Varaždinskoj županiji 2017., pobjedivši u mjestu koje je slovilo za HDZ-ovu utvrdu. Kaže kako u ovom trenutku grade dva vrtića istovremeno, a kada je došao na vlast, tvrdi:

- Ja se sjećam vremena iz 2017. kada nismo imali ni lozinku za aplikaciju na EU fondove. To vam dovoljno govori koliko smo napredovali u zadnjih nekoliko godina, jer EU fondovi su bili i prije na raspolagnju, susjedne općine znale su obnavljati i ceste, a mi smo zaostajali i kaskali za time – kaže, ističući kako sada ostvaruju po milijun i pol eura iz državnih i EU fondova, a otprilike isti iznos porasli su im i porezni prihodi.

'Jenkač i ja imamo jednu zajedničku crtu'

Posavec poručuje da ga ne smeta što ga neki prema političkom stilu uspoređuju s HDZ-ovim kandidatom Sinišom Jenkačem.

- Mogu reći da Siniša i ja imamo jednu zajedničku crtu,  a to je da smo izgradilli sebe kao osobe u političkom svijetu te ne ovisimo samo o stranci. Mi smo kao stranka raspravljali i znali smo da će Siniša ići na preferencijalu, sad se dogodilo da smo obojica "desetke" na svojim listama, te smatram da ću mu činiti dobru protutežu - kaže Posavec, pohavljujući u istom kontekstu i gradonačelnika Nevena Bosilja u Varaždinu.

'Prelazi mi većina Reformista u Petrijancu'

Zaključno, Posavec je najavio da mu ovaj tjedan, usred kampanje dakle, prelaze vijećnici Reformista u njegovoj općini, u Petrijancu.

- Vjerujem da ćemo ovih dana najaviti prelazak mnogih članova iz općinske organizacije Reformista Petrijanec upravo u SDP. Jedan vijećnik nam je prešao prije tri mjeseca, a sada nakon što su objavljene liste, ljudi su počeli neprestano zvati, napravit ćemo uskoro sastanak i dobit ćemo velik broj članova uz onih 140 koje sada imamo u Petrijancu – zaključio SDP-ov kandidat za preferencijalni ulazak u Sabor.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao SDP-ov kandidat za preferencijalni ulazak u Hrvatski sabo pogledajte ovdje:

 

Komentari