turbulencije

eTV - Je li Čehok slučajno dao naslutiti hoće li HDZ podržati Bosiljev proračun?

'Trebamo razlikovati Habijana od HDZ-a. HDZ još nije donio nikakav stav o tome, Habijan cijelo vrijeme kao i inače osobno istupa. On je postao đavolji odvjednik Bosilja', zborio je danas Ivan Čehok...
Objavljeno: 14.11.2022. 11:37

Zadnja izmjena: 14.11.2022. 12:53

Nije pitanje hoće li Ivan Čehok ili neće podržati gradski proračun, nego je pitanje kako će se u cijeloj situaciji postaviti HDZ.

Damir Habijan, podsjetimo, kazao je kako je osobno protiv rušenja gradskog proračuna, no ostavio otvorenim prostor da bi gradski odbor HDZ-a mogao odlučiti i drugačije. A da HDZ još uvijek nije donio odluku, rekao je danas i njegov županijski koalicijski partner, Ivan Čehok.

- Trebamo razlikovati Habijana od HDZ-a. HDZ još nije donio nikakav stav o tome, Habijan cijelo vrijeme kao i inače osobno istupa. On je postao đavolji odvjetnik Bosilja. Njemu izbori ne odgovaraju jer ovako radi što hoće. Pola marionetskih konaca drži on, a pola Čačić. Ja sam uvjeren da HDZ vidi kuda to sve vodi, ali to je njihova interna stvar.

Ucjenjuje li HDZ?

Ivana Čehoka  otvoreno smo pitali je li vlastitu podršku županijskom proračunu uvjetovao time da HDZ u Gradu Varaždinu ne podrži Nevena Bosilja. Upravo Bosilj ga je u više navrata prozivao da "HDZ i Stričaka ucjenjuje", no Čehok nam je na to pitanje danas dao sljedeći odgovor:

- Mi smo u Županiji isključivo u kaoliciji zbog naših projekata, nismo uspjeli ostvariti sve ono što smo mislili. Međutim, mi smo se sada dogovorili da svi naši projekti idu – rekao je pa nabrojio na koje projekte njegova lista računa.

'Bolje izbori nego dvije milijarde'

Osobno, ispred svoje liste, Čehok je stava da Bosiljev proračun treba srušiti iz istih razloga kao ranije Habušev.

- Građanima je uvijek bolje da idu na izbore nego da imaju vlast koja će potrošiti dvije milijarde kuna i neće napraviti ništa. Tako je bilo i sa Habušem, koji se Bosiljem gradom vladao šest godina i nisu napravili ništa. Tako će biti i sada. Ono što prvom moramo napraviti da bismo obuzdali inflaciju, moramo vratiti cijene kakve su bile: Čistoće, groblja, javnoga prijevoza. Ovo što je napravio Bosilj, da optereti građane, je nedopustivo. On nema nikakav socijalni program - rekao je.

Pribojava li se prolaska proračuna?

Na pitanje: pribojava li se možda da bi Neven Bosilj mogao biti u političkoj prednosti pred njim, ako mu proračun prođe, pa se bale počnu rješavati, rekao je:

- Ne mislim da će biti u političkoj prednosti jer mislim da Varaždinci nisu bedaki i da im je potpuno jasno kakav je to natječaj i da grad to ne može zbrinuti. Grad se ne može zadužiti za 180 milijuna kuna. Da će dobiti kredit, to su priče. On mora dići kredit na sve, jer njemu Fond novac ne daje nego mu ga vraća. A ja vas pitam: u ovakvim okolnostima? Imao je ponudu na 100 milijuna, mogli smo to riješiti, rekao je da je to pljačka, a sad nudi rješenje za 180 milijuna.

'Smrt Budimo grad'

Zaključno, uz Damira Habijana, Radimira Čačića i Davora Pataftu, smatra da će Bosilja "spašavati" Dubravka Novak i Ivan Obadić, što prema njemu označuje smrt za njihovu platofrmu.

- Ovo što se danas dogodilo je smrtni list. Svi smo znali da je BG počeo gnjiliti onog trenutka kad su podržali Bosilja na način koji je štetan za aktivističku škvadru. Ona nikad na takav način, bjanko, ne bi trebala podržavati gradonačelnika. Ovo je naravno i preraspodjela pozicija, Obadić i Duda (Dubravka Novak) će apsolutno podržavati Bosilja do zadnje kaplje krvi, a Petrići će ići nekim  svojim putem - rekao je Čehok i zaključio kako sljedeću godinu, uz smanjenje davanja za gradske usluge, mogu spasiti jedino EU investicije "kojih nema".

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao gradski i županijski vijećnik Ivan Čehok pogledajte ovdje:

 

Komentari