atmosfera nabrijana

eTV: Kišić o Runčevoj podršci Čehoku: "Neka to objasni Plenkoviću koji se odrekao i Kalmete"

Objavljeno: 31.05.2017. 16:24

Zadnja izmjena: 31.05.2017. 16:27

Foto: Arhiva / Facebook Alen Runac

Alen Runac danas je u društvu Ivana Čehoka na Korzu popio kavu, te mu na prilično izravan način pružio podršku za gradonačelnika u drugom krugu. Podsjetimo, Runac je izjavio kako je „nedopustivo da politički vođa iz Ivanca (misleći vjerojatno na Maria Habeka) instalira za gradonačelnika Varaždina svog partijskog druga iz Svetog Đurđa“.

Na Facebook stranici „Varaždinci za Čehoka“ nešto kasnije su Runčevu izjavu komentirali  riječima: „Točnije Lančić-Knapić“, aludirajući na mjesto u blizini Ivanca.

Sve to evidentno je potaknulo Čehokova rivala Alena Kišića da se medijima obrati priopćenjem u kojem je napisao da Runac ima pljuvačku retoriku za razliku od, kako je napisao – uljuđenog i kulturnog Damira Habijana.

"'Stari Varaždinac' bi izgubio"

- Šteta da „stari Varaždinac“ nije bio kandidat za gradonačelnika (a znamo da je bio jako zainteresiran) jer bi sigurno upravo zbog ovakve skoro ksenofobne retorike dobiomanje podrške od g. Habijana – kaže Kišić.

Uspoređuje pritom izborne rezultate, napominjući da je Runac dobio manje glasova od i njega i Štromara koji nisu, kako kaže – „gradski dečki“, ali i manje od Čačić koji ima, kako kaže „minornu stranku u odnosu na HDZ“-

Kišić upleo u Plenkovića

Naposlijetku, uz riječi da poštuje Runčevu odluku da podrži Čehoka, Kišić priopćenje zaključuje na sljedeći način:

- Ne znam doduše kako će takvu podršku objasniti g. Plenkoviću za kojeg znamo da se čvrsto bori protiv takvih stvari u HDZ-u, pa se tako odrekao čak i uspješnog gradonačelnika Zadra g. Kalmete nakon što je on dobio potvrđenu optužnicu za župana. Pa i župana Ževrnje koji je nema ali nije bio transparentan oko Zlatnog Rata. Samo za ilustraciju Čehok ima tri potvrđene optužnice da je oštetio grad – ponavlja Kišić.

- Ako je to g. Runcu manji problem od tofa da ja živim u Varaždinu relativno kratko, onda je sve jasno – zaključuje.

Komentari