novi razvoj situacije

eTV - Klopotan i Čačić razbili tabu: HNS i Reformisti očito su spremni sjesti za stol

Podsjetimo, prije gotovo točno osam godina, u siječnju 2014. Radimir Čačić isključen je iz HNS-a, nakon čega je došlo do osipanja centrističkih glasova na području Varaždinske županije na dvije stranke. Izbori 2017. godine odvili su se u korist Čačića, a iste godine, cjelokupna situacija po prvi put je HNS dovela do koalicije s HDZ-om...
Objavljeno: 15.02.2022. 08:26

Zadnja izmjena: 15.02.2022. 08:57

Foto: Igor Klopotan, novi predsjednik gradskog HNS-a

"Naša vrata nisu nikad do kraja zatvorena. Dijalog uvijek mora biti. Ako centar želi nešto napraviti, ponovno dobiti gradonačelnika ili gradonačelnicu Varaždina, suradnja između HNS-a i Reformista je potrebna i nužna. Ne samo te dvije stranke, nego svih koji gravitiraju prema centru", rekao je prošli tjedan u eTV studiju Igor  Klopotan.

Radimira Čačića koji je jučer gostovao u eTV studiju, zamolili smo da prokomentira Klopotanove riječi. On je rekao:

- Igor Klopotan je rekao istinu. HNS je svoju katarzu prošao. To je jedina stranka koja je osuđena uz HDZ. HDZ je osuđen zbog kriminala, a HNS zbog krađe glasova: pao je sa 14 zastupnika na jednoga. Svi oni koji su bitno o tome odlučili, uglavnom su iz stranke otišli. Tu i tamo još netko postoji. Glasači HNS-a nama Reformistima su bliski i HNS je dobrodošao u suradnju kad god hoće - rekao je najotvorenije moguće Čačić.

Čačić: HNS je prošao katarzu, dobrodošao!

Klopotan: "Koalicija HNS-a i Reformista je nužna"

Prošlo osam godina

Podsjetimo, prije gotovo točno osam godina, u siječnju 2014. Radimir Čačić isključen je iz HNS-a, nakon čega je došlo do osipanja centrističkih glasova na području Varaždinske županije na dvije stranke. Izbori 2017. godine odvili su se u korist Čačića, a iste godine, cjelokupna situacija po prvi put je HNS dovela do koalicije s HDZ-om.

O tome se već govorilo

Okolnosti nastale nakon siječnja 2014. profilirale su i neke nove ličnosti, kao što su Natalija Martinčević, danas saborska zastupnica, ili Milorad Batinić, danas nezavisni gradonačelnik Ivanca. Upravo Batinić dao je naslutiti mogućnost pomirbe zaraćenih strana, kada se 2020. kandidirao za predsjednika HNS-a.

Komentari