šef sdp-a iznio stavove

eTV - Marković: 'Posavec? Nije se izjasnio. Habijan? Koštalo ga duše. Reformisti? Zadnji ples'

Kada je riječ konkretno o tome - parlamentarim izborima - Marković je redom komentirao političke aktualnosti, počevši od platforme koju vodi Matija Posavec...
Objavljeno: 19.12.2023. 12:15

Zadnja izmjena: 19.12.2023. 12:17

Predsjednik gradskog SDP-a Miroslav Marković, osim što se osvrnuo na jučeranji potpis ugovora za konačno rješenje bala u Brezju, komentirao je posljednje političke aktualnosti.

Glede bala, rekao je kako se svima obilo u glavu opstruiranje njihove namjere da se problem riješi, ali i da su se poklopile određene okolnosti poput parlamentarnih izbora sljedeće godine. Kada je riječ konkretno o tome - parlamentarim izborima - Marković je redom komentirao političke aktualnosti, počevši od platforme koju vodi Matija Posavec.

- Matija Posavec zaboravlja jednu činjenicu. Protiv njega će vjerojatno biti podignuta optužnica, pa se postavlja pitanje njegove objektivnosti. Znamo kakvo je pravosuđe, pa da se ne dogodi da će netko na njega preko toga moći utjecati. Naši sugađani moraju dobro razmisliti. Jedino je SDP zadržao svoju poziciju, u kojoj nema predaje ni prodaje. Ciljamo na isto biračko tijelo pa bih upozorio naše sugrađane da paze gdje će glasovi koje daju Matiji Posavcu na kraju otići. To bi i Matija trebao jasno reći. Hoće li podržati sastavljanje vlade HDZ-a ako će njihovi glasovi biti presudni? Tako da ljudi znaju na čemu su ako glasuju za njih.

'Politički kraj Reformista'

Predsjednik gradskog SDP-a Reformiste je nazvao korektnim političkim partnerima, ali ih u kontekstu aktualnih prelazaka k Matiji Posavcu smatra „politički mrtvim“.

- To je po meni zadnji ples, oni ne mogu doći do mandata iako se on (Radimir Čačić) neće složiti s time, jer uvijek ima više mišljenje o sebi nego o drugima. Inače radi dobre političke analize, i volim ih poslušati, osim kad se radi o njegovoj stranci. Poštujem neke stvari koje je napravio, apsolutno iza njega stoje nekakvi rezultati, ali mislim da je to politički kraj. Jednom su Čehok i on 2017. politički uskrsnuli, možda zato jer su ovi prije bili lošiji, ali to je to. Zajedno u mirovinu – rekao je Marković.

'Habijana HDZ koštao duše'

Zamjenik gradonačelnika na kraju je komentirao i imenovanje Damira Habijana ministrom. Otkrio je kako mu je čestitao, ali i kako ga je ranije više cijenio.

- On je pokušao u HDZ dovesti nove ljude, koji bi bili uz njega, i koji su gledali kao Varaždinci, odnosno nisu bili politički zadojeni, ali nije uspio. Definitivno je prevladala u gradu Varaždinu ova tvrđa struja koju vode gospodin Stričak, Runac i ta ekipa, a on kad je vidio da nije uspio, onda im se pridružio. Pobrinuo se za svoju karijeru i nije želio ići težim putem, da ne kažem „kao ja“. Takav oportunizam je legalan, ali košta integriteta, neću reći „duše“ – zaključio je Marković.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik gradskog SDP-a Miroslav Marković pogledajte ovdje:

 

Komentari