osvrt na političku scenu

eTV - Marković: Petriću je samo do obiteljskih interesa, a Stričaka ucjenjuje Čehok

"Budimo grad se u ovom trenutku sve više pretvara u nekakvu filijalu čovjeka koji je iskoristio prvu priliku da pokaže koliko mu je zapravo bitan interes njega i njegove obitelji, a ne interes njihove platforme", rekao je danas bez zadrške Marković...
Objavljeno: 14.06.2022. 12:42

Zadnja izmjena: 14.06.2022. 13:03

Danas je u eTV studiju povodom 365 dana na vlasti gostovao zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković.

Glede nedavne poruke HDZ-a da koncem godine neće podići ruku za proračun ukoliko SDP ne osigura stabilnu većinu, rekao je da se radi o ucjeni Ivana Čehoka.

- Županijska razina ima problem jer županu većinu drži Čehok i on ga sigurno ucjenjuje, znam da mu nije lagano. Mi inzistiramo samo i jedino na tome da Županija podržava naše projekte, kao što mi podržavamo projekte Županije poput Regionalnog centra za civilnu zaštitu - rekao je Marković.

'Suradnja s HDZ-om je korektna'

Inače, prvi čovjek gradskog SDP-a suradnju s HDZ-ovom županijskom vlašću smatra poprilično korektnom.

- Kroz prizmu odnosa s Gradom, suradnju bih ocijenio korektnom, uz nekakve male političke čarke koje su dio političkog života. Meni se ne sviđa zapošljavanje kadrova nemilice u Županiji, ali mislim da su to stvari koje HDZ radi kako radi, nema nikakve tajne.

'Petrić je pokazao što je njemu bitno'

Korektnu suradnju s druge strane više nemaju s Hrvojem Petrićem. Počeli su razlikovati, kako se Marković izrazio, "Budimo grad" od "Budimo Petrić".

- Nismo se razišli s Budimo grad nego se polako razilazimo jedino s "Budimo Petrić" jer se Budimo grad u ovom trenutku sve više pretvara u nekakvu filijalu čovjeka koji je iskoristio prvu priliku da pokaže koliko mu je zapravo bitan interes njega i njegove obitelji, a ne interes njihove platforme koja je zagovarala principijelnost i dosljednost. On je to prvi pregazio, a on je najglasniji. S ostalima surađujemo jako dobro.

'Izbori su sve manje opcija'

Zbog ključnog koraka prema rješenju bala i novog projeka Kućanske rampe, smatra da im je rejting u gradu kao stranci porastao. Prijevremeni izbori su mogući, ali s obzirom na poteze koje čine i primjer koji vidimo u Splitu, izbori možda (više) nisu najbolja opcija. Pošteno je bilo što je Bosilj iznio opciju da se više ne kandidira, ali, kako kaže, s obzirom na pozitivan razvoj stvari o tome se više ne razmišlja.

'Bale u roku od godinu dana'

Ne razmišljaju ni o prošlotjednom istupu šesnaest HDZ-ovih i HNS-ovih načelnika oko imenovanja direktora Varkoma, jer, kako kaže - nisu željeli biti licemjerni i raspisati natječaj pro forma, te su iskoristili zakonsku mogućnost da Brunu Istera imenuju izravno.

- Zacrtani ciljevi se ostvaruju. Kada biste uzeli izborni program gradonačelnika, vidjeli biste da smo već u prvoj godini jako puno stvari odradili, manje projekte, a ove ključne rješavamo. Računamo da do kraja druge godine mandata, ako riješimo bale, da se riješi projekt podvožnjaka  koji niti nismo obećali, uz zgrade za mlade i sve što radimo, mislim da ćemo lako moći odlučiti, a gradonačelnik će imati dobru osnovu da ostane tu gdje jest, a bit ćemo spremni na sve opcije.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković možete pogledati ovdje:

 

Komentari