teške optužbe

eTV - Marković: 'Stričak prikuplja informacije iz policije i bolnice, zove na telefon i prijeti'

Marković je iznio teške optužbe na račun župana Anđelka Stričaka, tvrdeći kako prikuplja informacije iz ustanova, istima ucjenjuje, čak i osobno preko telefona prijeti...
Objavljeno: 18.03.2024. 11:43

Zadnja izmjena: 18.03.2024. 11:43

Nakon što je Zoran Milanović najavio kandidaturu za hrvatskog premijera, u eTV studiju je gostovao predsjednik gradskog SDP-a Miroslav Marković.

Marković je tom prilikom iznio teške optužbe na račun župana Anđelka Stričaka, tvrdeći kako prikuplja informacije iz ustanova, istima ucjenjuje, čak i osobno preko telefona prijeti.

- Ja iz ovoga zaključujem da se ured župana pretvorio u ured Gestapa. On skuplja informacije o svima nama u politici, ima produžene ruke u policijskog upravi, ravnatelj bolnice mu je stranački kolega…  Njega je „uzelo“. Zove Nevena Bosilja na telefon i prijeti mu na razini koja nije prepričljiva. On mora malo stati na loptu. Svi moramo stati na loptu, ali on pogotovo i početi dalje raditi u interesu grada – kaže Marković.

'Reformistima mjesto na listi, ali ne i ulazno'

Predsjednik gradskog SDP-a dodaje kako se zbog istog razloga, odnosno modela funkcioniranja koji počinje nalikovati na srpski ili ruski (slučaj Turudić), odlučio kandidirati i Zoran Milanović. Reformistima će, otkriva, pripasti mjesto na SDP-ovoj listi, ali ne i ulazna pozicija.

- Tu se u principu Čačić šlepa na ostacima svojeg rejtinga. Svi načelnici su otišli od njega, spala knjiga na dva slova. Reformisti su prestali biti bilo kakav faktor u politici, ali su iskoristili priliku u kombinaciji zajedno sa svima ostalima. Imali smo u tom smislu zahtjeve prema Ibleru da se valorizira njihova vrijednost prema anketama, ali viši cilj od našeg lokalnog je da se makne HDZ jer 75 posto ljudi u Hrvatskoj misli da nas vode u krivom smjeru.

'Matija Posavec će nas podržati prije nego HDZ'

U SDP-u očekuju i podršku Matije Posavca.

- Matija Posavec sigurno pada u anketama. Cijenim ga kao župana, radi dobar posao u Međimurju, ali optužnica mu je ogroman problem, znamo HDZ-ove metode pritiska. On će sigurno podržati vladu Zorana Milanovića ako će imati priliku, ali će imati maksimalno taj jedan mandat jer će sad svi oni neodlučni koji su mislili da Grbin nije dobar glasati za našu listu.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik gradskog SDP-a pogledajte ovdje:

 

Komentari