'habijan eutaniziran'

eTV - Martinčević: 'Jasno je zašto je HDZ-u noćna mora da na čelu Vijeća bude Čačić'

Prema Nataliji Martinčević, riječ je o sukobu HDZ-a i lijevog bloka (SDP, Reformisti), dok su svi ostali tek HDZ-ovi sateliti (HNS, Čehok). Nije joj pritom, kako kaže, poznato tko su birači Davora Patafte....
Objavljeno: 03.04.2023. 12:30

Zadnja izmjena: 03.04.2023. 12:37

Natalija Martinčević danas je poručila kako postoje dva izborna bloka: jedan se formirao oko HDZ-a, a drugi čine Reformisti i SDP.

Reformisti, kaže Martinčević, imaju dvije namjere: SDP-u i Nevenu Bosilju prije svega dati potrebu stabilnost, a potom se izravno uključiti u rješavanje konkretnih problema. Radimir Čačić zbog toga bi preuzeo ulogu predsjednika gradskog vijeća.

- Potpuno je jasna agenda cijele te skupine koja je vezana uz HDZ. Njima je noćna mora da Radimir Čačić uđe u gradsko vijeće te sa SDP-om tvori jednu stabilnu i pouzdanu većinu, koja će stvari početi rješavati dinamikom po kojoj su Reformisti poznati u gradu.

Žele Viteza, ne više Čehoka

Prema Nataliji Martinčević, riječ je o sukobu HDZ-a i lijevog bloka (SDP, Reformisti), dok su svi ostali tek HDZ-ovi sateliti (HNS, Čehok). Nije joj pritom, kako kaže, poznato tko su birači Davora Patafte.

- Ako ne uspijemo formirati većinu, intencija HDZ-a je izazvati izbore za gradonačenika, a oni sada imaju ambicije ne više kroz Čehoka nego u potpunosti samostalno kroz njihovog najavljenog kandidata, gosp. Viteza koji je direktna linija Stričaka, osvojiti izbore. Vidimo da je Damir Habijan eutaniziran. Naši građani su jedini koji to mogu spriječiti – zaključila je Martinčević.

'Trebamo se primiti posla'

Osim socijalnih mjera poput besplatnog vrtića za drugo i svako sljedeće dijete, te povećanja dotacija umirovljenicima, jedan od problema koji bi se odmah počeo rješavati, kaže Martinčević, je problem parkinga.

- Parking? To je katastrofa. Obišli smo sve mjesne odbora, ali ja sam Varaždinka pa ionako znam. WTC će nakon izbora eskalirati. Grabanice, katastrofa. POS Vilka Novaka, isto. Napravili smo posebni projekt za svaki mjesni odbor. Varaždin ima puno potencijala i mogućnosti, trebamo se primiti posla. Snaga Čačića i Reformista je da to znamo i možemo, uz naravno gradonačelnika Bosilja koji vodi izvršnu vlast. Mi smo svjesni naše funkcije i svojih ovlasti - zaključila je Martinčević.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovala kandidatkinja za varaždinsko gradsko vijeće Natalija Martinčević pogledajte ovdje:

 

Komentari