anđelko stričak

eTV - 'Na sjeveru će se bitka voditi između HDZ-a i Posavca, SDP nema rezultate za podršku'

Prema Anđelku Stričaku Varaždinci nemaju baš nikakva razloga glasovati za SDP i Zorana Milanovića, za kojega smatra da unosi nemir i destabilizaciju...
Objavljeno: 12.04.2024. 11:42

Zadnja izmjena: 12.04.2024. 11:43

Nositelj liste HDZ-a na Sjeveru, Anđelko Stričak, predviđa osvajanje pet mandata, želja mu je da HDZ bude prvi i po broju ukupno osvojenih glasova, a osim HDZ-u, dobar rezultat predviđa još jedino listi Matije Posavca, s kojom, međutim, najavljuje i bitku u Međimurskoj županiji.

Prema Anđelku Stričaku Varaždinci nemaju baš nikakva razloga glasovati za SDP i Zorana Milanovića, za kojega smatra da unosi nemir i destabilizaciju.

- Za što se to SDP izborio? Nizašto. Što su odradili? Ništa. Podigli su poreze, račune komunalnih naknada, povećali cijene smještaja djece u vrtićima… Uglavnom, na sve ono što su mogli utjecati da cijene budu niže, to su povećali, a s druge strane baš ništa nisu napravili. Svi ovi kranovi koji se vide u Varaždinu ili su županijska gradilišta ili ona privatnog sektora – poručio je Stričak.

'Kaniški najbolji u Hrvatskoj'

Kako se treba raditi, prema Anđelku Stričaku – pokazali su uprvo HDZ-ovi gradonačelnici i načelnici, a mahom od njih je sastavljena cijela HDZ-ova lista.

- Prije 20 godina općina Gornjo Kneginec je bila doslovno deponij grada Varaždina. Naš kandidat Goran Kaniški razvio ju je u najrazvijeniju općinu ne samo u Varaždinskoj županiji, nego i Hrvatskoj. Slično je i s našim gradonačelnikom Sinišom Jenkačem u Novom Marofu. O istočnoj obilaznici pričalo se više od 30 godina, da bi tek prošle godine bila otvorena. Dakle, to su rezultati koje treba vrednovati i cijeniti na svakim izborima – rekao je.

'Posavcu predviđam dobar rezultat, ali...'

Zašto smatra da će se u Međimurju bitka voditi između HDZ-a i Matije Posavca objasnio je ovako:

- Međimurci su vrijedni, marljivi, časni i ponekad samozatajni kao što su i Varaždinci. Osjećaju se svoji na svome, cijene rad, uspjeh i napredak, i prema tome zaista ne vidim ni jedan jedini razlog zašto ne bi dali povjerenje najsposobnijoj vladi dosad predvođenoj Andrejom Plenkovićem. I kod njih je, kao i u Varaždinskoj županiji, jedno veliko gradilište – rekao je Stričak koji Matiji Posavcu predviđa dva mandata, a ukoliko ih osvoji, to će smatrati njegovim dobrim rezultatom.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao nositelj liste HDZ-a u III. izbornoj jedinici Anđelko Stričak, pogledajte ovdje:

 

Komentari