osnovan klub vijećnika

eTV - Lista Matije Posavca postaje oporba u Županijskoj skupštini, održali presicu

Objavljeno: 15.12.2023. 12:25

Zadnja izmjena: 15.12.2023. 12:33

Foto: Boris Matijašec

U Županijskoj palači u Varaždinu danas je održana presica Nezavisne platforme Sjever na kojoj je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić istaknuo kako se platforma uključila u političku scenu naše županije.

Kako kaže Bilić, Nezavisna platforma Sjever od danas ima svoje predstavnike u Županijskoj skupštini. 

- Danas smo se okupili ovdje u Varaždinu kod Županije kako bismo predstavili i najavili ulazak Nezavisne platforme Sjever u Varaždinsku županiju. Aktivno ćemo se uključiti u političku scenu Varaždinske županije. Od danas ćemo imati i Klub vijećnika Nezavisne platforme Sjever u Skupštini Varaždinske županije – kazao je.

'I dalje ćemo biti oporba'

Predsjednik Kluba vijećnika jest Tomislav Paljak koji je ovom prilikom rekao kako će i dalje nastupati s pozicije oporbe.

- Obraćam se kao predsjednik Kluba Nezavisne platforme Sjever u Skupštini Varaždinske županije. Nastupat ćemo s pozicije oporbe kao što smo to radili i do sada. Točno je da smo se našli ovdje na jednoj programskoj, sadržajnoj i perspektivnoj točki koju nudi Nezavisna platforma Sjever koju vodi čovjek koji kronološki pripada mlađoj populaciji političara, no ima toliko iskustva i rezultata iza sebe da je apsolutno prepoznatljiv na širokoj političkoj sceni u Hrvatskoj, a on je Matija Posavec – dodao je.

'Čvrsto stojimo za poziciji političkog centra'

Međimurski župan, a ujedno i predsjednik Nezavisne platforme Sjever, Matija Posavec, istaknuo je kako očekuje da će njegova platforma postići dobre rezultate na izborima, ali i da u planu nije stvaranje koalicije.

- Srdačno vas pozdravljam u ime Platforme koja raste, koja se razvija, koja izaziva pažnju javnosti Sjevera Hrvatske, ali i cijele Hrvatske koja će po mom uvjerenju biti jedna od najugdonijih, ako ne i najugodnije iznenađenje predstojećih izbora, svojim rezultatima, stavovima, vrijednostima koje su u prvom redu usmjerene na snažnu zaštitu interesa hrvatskog Sjevera. Imamo nezavisne ljude, imamo 20-ak načelnika, a to nema nijedna stranka novijeg datuma, imamo ljude raznih generacija, ali s puno iskustva. Ni sa kime nismo dogovarali ništa, nismo na službenim razgovorima, ali naš stav je poznat: jučer, danas i sutra čvrsto stojimo na poziciji političkog i građanskog centra – zaključio je.

 

Komentari