kraj zatišju

eTV - Budimo grad: 'Bili smo konstruktivni, izlazimo na izbore, inzistirat ćemo na istome'

'O dogovorima između Reformista i SDP-a zaista ne bih. Očito je da oni očekuju da će na ovim izborima imati većinu, no ja sam loš prognostičar', rekla je Novak, ne isključujući mogućnost određene suradnje...
Objavljeno: 16.02.2023. 11:05

Zadnja izmjena: 16.02.2023. 11:50

Platforma Budimo grad izlazi na izbore, vjerojatno kao Nezavisna lista Dubravke Novak, jer oko imena „Budimo grad“ možda će doći i do sudskog spora, a inzistirat će istim stvarima na kojima su i do sada inzistirali.

Ne smatraju, naime, da du "kaos" proizveli oni, nego Ivan Čehok, koji je SDP opstruirao na isti način na koji je SDP opstruirao ranije njega. Dubravka Novak ne misli da će ga građani više ikada birati.

- Za sad kako stvari stoje imamo jako veliku volju izaći na izbore, s obzirom da nam se čini da smo bili vrlo konstruktivni, odnosno kritični kada je to trebalo. Čini nam se da smo prilično utjecali na neke odluke, nažalost ne vidimo da se puno toga promijenilo – rekla je Novak.

S Petrićima sudski spor?

Novak priznaje da su ljudi zbunjeni time tko sada predstavlja Budimo grad, no uvjerena je da platformu može predstavljati samo većina.

- To ide na dušu Ane i Hrvoja Petrića. Nismo bili politička stranka ni udruga, te nemamo pravni način da se izborimo za to ime. Jesmo u nekim postupcima, razgovori tek trebaju uslijediti, ali nije nam to trenutno prioritet jer je naša kampanja bila prilično personalizirana. Ja sam nositeljica „liste Dubravke Novak“, pa onda tek platforme Budimo grad - rekla je. 

'SDP i Reformisti očekuju većinu'

Ankete, kaže, nisu provodili. Nada se da su građani prepoznali konstruktivnost i želju za većom participacijom građanstva. Neven Bosilj je promjena na bolje, ali ne kakva bi trebala biti, zaključuje.

HDZ je ispočetka do neke mjere sudjelovao, no sada smatra da s izborima namjerno odugovlače. Oni su, zaključuje, spremni i nadalje podržavati dobre i prethodno od struke objašnjenje odluke, bez obzira tko ih donosi.

- O dogovorima između Reformista i SDP-a zaista ne bih. Očito je da oni očekuju da će na ovim izborima imati većinu, no ja sam loš prognostičar. Koji su to uvjeti Reformista, vidjet ćemo uskoro. Mi smo u prošlom mandatu ukazivali na neka pogodovanja i dogovore i uhljebljivanja za koje smo smatrali da nisu bili u redu. Zbog toga smo i izašli iz sporazuma s vladajućima – zaključila je Novak. 

Cijelu emisiju u kojoj je gostovala Dubravka Novak pogledajte ovdje:

 

Komentari