prelomio odluku

eTV - Patafta izlazi na izbore: 'Ili će SDP i HDZ sjesti za stol ili zbog bala prijeti bankrot'

Gradu Varaždinu prema njegovim riječima prijeti financijski bankrot, jer bi ponovno mogla pasti vlast, a u tom slučaju iznos za sanaciju bala postati će nedostižno visok, a mogle bi biti prodane i tzv. lešinarskim fondovima. Već je jednom, kako je otkrio, pokušao SDP i HDZ posjesti za isti stol, ali su sve kako tvrdi spriječili Čehok i Čačić...
Objavljeno: 27.03.2023. 11:11

Zadnja izmjena: 27.03.2023. 12:46

Davor Patafta odlučio se kandidirati sa svojom listom na predstojećim izborima te osim svojeg poznavanja problematike baliranog otpada, ponuditi posredovanje između svih političkih opcija, a poglavito SDP-a i HDZ-a.

Gradu Varaždinu prema njegovim riječima prijeti financijski bankrot, jer bi ponovno mogla pasti vlast, a u tom slučaju iznos za sanaciju bala postati će nedostižno visok, a mogle bi biti prodane i tzv. lešinarskim fondovima. Već je jednom, kako je otkrio, pokušao SDP i HDZ posjesti za stol.

'Sve spriječili Čehok i Čačić'

- Mogu vam reći da su neki ljudi iz obje stranke bili konstruktivni i nisu bili toliko daleko od toga da se bale riješe kao izolirani problem. Međutim, tada se zbog interesa uključio Čehok koji je pritiskao župana Stričaka, kao i Čačić kojem to isto tako ne paše. A zašto im ne paše? Ne paše im zato jer ako dođe do toga, onda su oni nebitni. A ako su nebitni, onda se njih ne treba. A njima ne paše da se njih ne treba. E sad, što je bitnije: da se njih treba i da oni žive od toga, jer je njima skoro to kao smisao života, ili je bitnije da se riješe problemi?

'Bio sam spreman podržati'

Neven Bosilj je, kaže, pogriješio što nije stvari komunicirao korak po korak, odnosno vijećnike je doveo pred gotov čin, a činio je i pogreške poput one po pitanju PDV-a, zbog čega je dao dodatnog povoda prozivkama.

- Kod prvih ugovora i sto tisuća kuna bilo je problem, a sad dijelimo 40 milijuna kuna samo zato što je hitno. Ne kažem da ne treba uzeti sablju i to prezerati, ali nećemo sad ako se već nešto može riješiti u pet dana baciti 40 milijuna kuna, kad za te novce možemo izgraditi nekoliko vrtića. Apelirao sam da se to riješi i podržao bih u tom slučaju proračun – rekao je Patafta.

'S Čehokom ne komuniciram'

Otkrio je da s Ivanom Čehokom više ne komunicira, kao i to da mu je jedan važan član SDP-a (kojem nije želio otkriti ime) rekao da je bio „ispred vremena“ sa svojim rješenjem prije 15 godina.

- Ja sam tada kao Varaždinac mislio da ću pomoći gradu te sam izgradio prvi MBO koji sam nažalost morao prodati. Toliko se po tome pljuvalo, a na kraju je 15 sudaca, koliko sam ih izbrojao, reklo da je bilo sve ispravno. Da li se meni netko ispričao? Ali, ja nemam problem s tim kao što ima g. Čehok ili neki drugi, iako ispada da je ono oko čega je izbila afera bilo tri puta jeftinije i najbolje rješenje. A sad ovo, tri puta skuplje, nije problem?! Ali, ja ne radim problem oko toga, spreman sam to i podržati jer se mora uzeti sablja i to prerezati. Ali, oni se i dalje vrijeđaju. To mora prestati – zaključio je Patafta.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao Davor Patafta nakon što se odlučio kandidirati za gradsko vijeće pogledajte ovdje:

 

Komentari