hladni pogon grada

eTV: PROPAO POKUŠAJ SPAŠAVANJA PRORAČUNA Nedostatan odaziv vijećnika na sjednicu u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno: 29.12.2016. 17:49

Zadnja izmjena: 29.12.2016. 17:50

Foto: Petra Mlinarić

Nakon što na prošloj sjednici Gradskoj vijeća u Varaždinskim Toplicama Proračun za 2017. godinu nije bio izglasan, danas je bila zakazana još jedna sjednica Gradskog vijeća.

No, budući da se sjednici nije odazvao dovoljan broj vijećnika, te nije postignut kvorum, sjednica nije održana. Naime, sjednici je od 15 vijećnika nazočilo njih sedam.

Sjednica je potom bila prekinuta, kontaktiran je predsjednik Vijeća, Franjo Prstec iz redova HDZ-a, koji također nije bio prisutan, no odgovora nije bilo.

Gradonačelnica Goranka Štefanić potom je istaknula: 'Za Varaždinske Toplice to sad znači da se raspušta Gradsko vijeće, nije donesen Proračun, ne možemo donijeti Odluku o Privremenom financiranju, nas će Vlada razriješiti i doći će Povjerenik Vlade.'

Na upit što to konkretno znači za projekte grada gradonačelnica je nadodala:'Nema dalje nikakvih projekata, ne možemo prijaviti vrtić na EU projekte, ne možemo ni reciklažno dvorište, ne možemo dovršiti pregovore oko Autobusnog kolodvora, ne znamo kako će proći humanitarna akcija, što će biti s velikim planom za turističke aktivnosti, ni što će biti s gospodarstvenicima, niz problema bit će u Gradu. 

- Sljedećih šest mjeseci će biti samo hladan pogon, ako se i na projektima prođe, neće ih imati tko potpisati i Varaždinske Toplice su time u potpunosti izgubile 2017. godinu. - rekla je gradonačelnica.

Pritom je istaknula da nedolazak vijećnika na sjednicu više govori o njima samima, te da je ovakav nedolazak neozbiljnost u radu Gradskog vijeća.

Postoji još mogućnost da se u ovih par dana do kraja godine Vijeće sastane te izglasa Odluku o Privremenom financiranju, no gradonačelnica sumnja da li bi se i to ostvarilo nakon današnjeg neodržavanja sjednice.

Ovom prilikom, gradonačelnica Štefanić je najavila i kandidaturu za gradonačelnicu na sljedećim izborima, zajedno sa svojim zamjenikom, Nedeljkom Mihalićem

 

 

 

 

Komentari