razvoj varaždinskih toplica

eTV - Ratković: Na Bedekovićevom mjestu umrla bih od srama, ovo je bio ključan potez

Objavljeno: 11.11.2022. 10:41

Zadnja izmjena: 11.11.2022. 10:55

Foto: Željko Bedeković / Dragica Ratković / Anđelko Stričak / Foto: Arhiva

U eTV studiju danas je gostovala Dragica Ratković, koja je kazala kako je jedan od ključnih poteza za razvoj Varaždinskih Toplica nedavno učinio župan Anđelko Stričak, dok su Reformisti, kako i dalje tvrdi, imali namjeru privatizirati bolnicu.

Bazeni nisu zatvoreni, tvrdi nadalje Ratković, nego imaju uredovno vrijeme kakvo su imali i kada je Željko Bedeković bio u bolničkom upravnom odboru.

- Kod nas je veliki problem imovinsko-pravnih odnosa, ali niti je za to kriva Specijalna bolnica niti Grad Varaždinske Toplice. Od 1.1.1948. godine, ono sve što je bilo u vlasništvu Kaptola, pripalo je Specijalnoj bolnici, u čijem je sad vlasništvu i stari grad i arheološko nalazište i park. Sve najljepše zgrade unutar grada nisu naše vlasništvo. Specijalna bolnica mora liječiti ljude i ne može se baviti građevinskim obnovama. No, sada je Skupština Varaždisnke županije na jednoj od posljednjih sjednica potvrdila da nam Specijalna bolnica može dati pravo građenja na njihovim objektima, što se nije dogodilo nikada do sad– rekla je danas Ratković.

To, naime, znači da Varaždinske Toplice zgrade sada mogu obnavljati na vlastitu inicijativu, umjesto da njihovom obnovom upravlja privatni kapital, što za Dragicu Ratković i aktualnu županijsku vlast nije (dobra) opcija.

'Ne razmišljam o tom čovjeku'

O Željku Bedekoviću koji je bio njezin žestoki protukandidat na proteklim izborima Ratković nije željela razgovarati, no ipak, na izravno pitanje voditeljice odgovorila je:

- Ja uopće ne razmišljam o tom čovjeku. Onako, osobno i od srca, mislim da čovjek mora najprije poraditi na sebi a onda dalje ići u komunikaciju. Najlakše je sve kritizirati, ali pri tom kritiziranju neke stvari ne stoje. Stalno se vraća na Varaždinske Toplice, kako se „tu ništa ne radi“, a sam župan je na Županijskoj skupštini iznio podatke koliki je taj čovjek radnik, koliko ima odrađenih sati i za kaj je bio nagrađen. Osobno, kad bi mene netko tako prozvao s tako konkretnim podacima, mislim da bih umrla od srama – zaključila je Ratković.

Gradonačelnica Varždinskih Toplica naposlijetku je ipak dodala kako smatra da su sukobi u gradu kojim upravlja sada prošlost.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovala gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković pogledajte ovdje:

 

Komentari