presica

eTV - Reformisti: Zataškava se Stričakovo naguravanje na Hitnoj iste noći

Objavljeno: 17.10.2022. 11:36

Zadnja izmjena: 17.10.2022. 12:23

Reformisti tvrde kako policija zataškava naguravanje župana Anđelka Stričaka do kojeg je navodno došlo poslije samog incidenta, u prostorijama varaždinske bolnice iste noći.

- Nije prijavljeno još jedno naguravanje od strane Stričaka na Hitnoj, jedne osobe koja se tamo također našla i trebala medicinsku pomoć. Došlo je do verbalnog okršaja, nakon kojeg je Stričak nasrnuo i na tu osobu, a tamo su bili policajci koji to nisu prijavili - rekla je na današnjoj konferenciji za medije Natalija Martinčević.

'Našao se pod pritiskom, puca...'

Radimir Čačić kazao je kako činjenica da jedino Reformisti župana sada pozivaju na ostavku mnogo govori o konstelaciji političkih odnosa na razini Varaždinske županije.

- Psihoprofil jednog primitivnog nasilnika koji očito potaknut alkoholom dodatno iskazuje svoju pravu prirodu je lako objasniti. Radi se o notorno nesposobnom čovjeku, bez stvarnih znanja, sposobnosti i kompetencija, koji se našao na poziciji koja ga frustrira i užasava. Nije u stanju dati ni jedan jedini rezultat koji se od izvršne vlasti očekuje i tada "puca" - rekao je Čačić.

'Ima prijave za nasilje u obitelji i silovanje'

Reformisti zaključno poručuju da se Stričaka štiti s najviših razina vlasti (Plenković, Božinović), kako bi HDZ u Varaždinskoj županiji izbjegao prijevremene izbore. Zato im policija na službeni zahtjev nije isporučila ni snimku, kažu. Time, međutim, HDZ poručuje, zaključuju Reformisti, da su njihovi članovi zaštićena kasta koji mogu hvatati za vrat građane, omalovažavati policajce i u oči se rugati građanima.

- Podsjetimo samo da je Anđelka Stričaka za nasilje prijavila i supruga, vodio se i proces koji je završio povlačenjem iskaza supruge. Isto se dogodilo i s neanonimnom, pod imenom i prezimenom podnesenom prijavom za silovanje i nasilje. Podsjetimo da je Stričak već jednom bio napadnut i također ozlijeđen na šetalištu uz Dravu pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. I sada ponovno tučnjava, ovaj puta u centru - dodala je na današnjoj presici Reformista Martinčević.

'Ovo su HDZ-ove poruke'

"Ovo što se događa u slučaju 'Stričak' daje nekoliko važnih poruka Vlade HDZ-a prema građanima: HDZ-ovi dužnosnici pijani mogu napadati, naguravati i hvatati za vrat građane bez posljedica, mogu vrijeđati i omalovažavati službene osobe, mogu odbiti dati uvid u osobnu iskaznicu i odbiti alkotestiranje, te direktno lagati i rugati se građanima bez posljedica, zaključili su Reformisti.

Konferenciju Reformista u cijelosti možete pogledati ovdje:

 

Komentari