igor klopotan

eTV - 'SDP izmišljava modele za stanove i Kučansku rampu, a ovo je provedivo sutra'

Klopotan dodaje kako se jednako brzo može riješiti i Kučanska rampa uz pomoć pothodnika i pametnog semafora, umjesto da se već po treći put nešto projektira...
Objavljeno: 29.03.2023. 10:25

Zadnja izmjena: 29.03.2023. 10:48

Nakon što su potpisali koaliciju s HSLS-om, HSS-om Stjepan Radić i Laburistima, predsjednik gradskog HNS-a poručuje da ulazeći i u prostor Reformista sasvim sigurno ulaze u gradsko vijeće, a u istom sastavu izaći će i na redovite izbore 2025.

Igor Klopotan, gostujući danas u eTV studiju, kaže:

- Radimir Čačić nema šanse. Godinu i pol sam na terenu i smatram da će građani Čačića poslati u zasluženu političku mirovinu. Nakon ovih izbora on može biti, i to ako uspije se kandidirati i proći, jedino predsjednik mjesnog odbora. Sretan sam što mi prilaze birači i kažu: do sad smo glasovali za njega, ali ne vidimo tu više perspektivu, vi ste stvarno okupili kvalitetne ljude oko sebe i naš glas ide sada vama. Presretan sam zbog toga.

'Isprobani model'

Klopotan dodaje da je ovo bilo najgore vijeće u posljednjih 30 godina, u kojem HNS nije sudjelovao, a sada kao koalicija nude provediva rješenja poput primjerice stanova za najam. SDP, kaže Klopotan, „izmišljava“, a rješenje već postoji i moguće je.

- Grad posjeduje vrijedna zemljišta i mi već imamo model POS i POS+ koji već godinama funkcionira na razini države i u Varaždinu, i čemu sad „izmišljavamo“ nešto novo kad imamo isprobani model i zemljišta. Samo treba kandidirati. Kroz POS+ je moguć idugoročni najam, a kada odlučite kupiti stan smanjuje vam se cijena stana za taj najam koji ste platili. To je brzo rješivo. Razumijem da je SDP-u potreban „problem“, ali treba reći da je to neprovedivo.

'Ovo će biti naš uvjet'

Klopotan dodaje kako se jednako brzo može riješiti i Kučanska rampa uz pomoć pothodnika i pametnog semafora, umjesto da se već po treći put nešto projektira. Ulice bi, kaže, trebalo asfaltirati i popravljati minimalno po deset kilometara godišnje, kod Varteksa se rađa novi kvart, a nije napravljeno još ništa.

Glede socijalnih politika njihov uvjet će biti, pogotovo ako će biti jezičac na vagi:

- Mi ćemo posebnu brigu posvetiti mladima i umirovljenicima, i to na način kao uvjet za našu podršku tražiti 1.500 eura za svako novorođeno dijete, od jeseni cijenu vrtića od maksimalno 30 eura i za naše umirovljenike 150 eura godišnje kroz dvije naknade za Božić i Uskrs – kaže Klopotan.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik gradskog HNS-a pogledajte ovdje:

 

Komentari