reakcija

eTV - SDP Reformistima: 'Ne bismo htjeli nekim vašim članovima stvoriti probleme, ali...'

Potpredsjednik županijskog SDP-a napominje kako SDP prošle godine nije podržao Stričakov proračun, dok su neki drugi, kako implicira, mijenjali svoje mišljenje iz interesa...
Objavljeno: 21.11.2022. 11:23

Zadnja izmjena: 21.11.2022. 12:09

"S obzirom da je vodstvo Reformista donijelo takvu odluku da nas prozove, ne želim nikome od njihovih članova stvarati probleme, ali činjenica je da su mi se neki njihovi članovi javili nakon što sam izašao u medije ispred SDP-a i rekli da se slažu sa svime što sam rekao nakon incidenta u Straussu", rekao je danas drugi čovjek županijskog SDP-a, pobijajući izjavu Natalije Martinčević.

Podsjetimo, Natalija Martinčević izjavila je kako je "fenomen" što SDP nije župana Anđelka Stričaka pozvao na ostavku, implicirajući time da postoji nekakav prešutni dogovor između te dvije stranke. 

- Meni je osobno žao što je gđa. Martinčević izjavila da se ponašamo kao priljepak vlasti, ali ja sam barem u svojim istupima u medijima ispred SDP-a jasno osudio događaj iz Straussa, kao i ono što se dešavalo poslije toga. Rekao sam da smatram da bi župan zbog takvog ponašanja trebao dati ostavku, ali isto tako da ovo je sad već jedna trakavica koja se vrti u nedogled - kaže Zrinski.

'Konstruktivna oporba od početka'

Potpredsjednik županijskog SDP-a napominje kako SDP prošle godine nije podržao Stričakov proračun, dok su neki drugi, kako implicira, mijenjali svoje mišljenje iz interesa.

- SDP se od prvog dana izjasnio da će biti konstruktivna oporba, za razliku od nekih koji su svoje mišljenje mijenjali nakon što su njihovi ljudi smijenjeni s nekih čelnih pozicija u Županiji i županijskim ustanovama. SDP je ukazivao na probleme, jasno kritizirao neke loše politike, ali isto tako smo davali i razne ideje, prijedloge i rješenja kojima smo željeli pomoći našim sugrađanima - pojašnjava Zrinski.

'Povećanje stipendija uslijed inflacije'

Zrinski napominje kako SDP nije podržao ni prvi Stričakov proračun, a od inicijativa izdvaja zahtjev za subvenciju privatnog smještaja za studente te za brzu reakciju u slučajevima depresije i anksioznosti kod mladih, kao i digitalizaciju sustava za prijavu stipendija, povećanje stipendija na 1.000 kuna za studente i 600 kuna za učenike te transparentnost proračuna. Pri tome su im prošle inicijative plaćanja produženog boravka, zdravstvena reforma te sufinanciranje higijenskih potrepština u školama. 

- Uslijed inflacije studentima treba omogućiti dodatan iznos za stipendije, to je sigurno jedna od točaka o kojima ćemo raspravljati kada će se donositi sada novi proračun. Možda će Županija prihvatiti tu ideju pa sama povisiti te stipendije. Nismo još dobili proračun u ruke pa ne možemo to garantirati - zaključuje. 

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao županijski vijećnik Luka Zrinski pogledajte ovdje: 

 

Komentari