opširno komentirao situaciju

eTV - Stričak: 'Bosilja je partija primorala na ovo, druga opcija je preslagivanje'

Valja primijetiti kako je župan opleo po "partiji" i Čačiću, a donekle poštedio Nevena Bosilja. Sve će, kako kaže, platiti tete u vrtiću jer se mogao izglasati barem rebalans za koji su bile sve stranke u vijeću. Za odluku o balama s druge strane treba vremena, jer je mnogo otvorenih pitanja...
Objavljeno: 13.12.2022. 11:47

Zadnja izmjena: 13.12.2022. 13:08

"Ili preslagivanje ili izbori nažalost", poručio je danas predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak, vezano uz proračun Grada Varaždina.

Stričak je ponovio kako o proračunu ne može odlučivati oporba, HDZ ili Čehok, nego većina koju čine SDP, Reformisti i Budimo grad koji već godinu dana ne funkcioniraju.

- Očito se SDP i Reformisti pripremaju za izbore, jer očekuju da će možda dobiti koji mandat više. Prema meni dostupnim anketama, SDP dobiva jednog vijećnika više, a Reformisti ni jednog (uopće ne prolaze) – usvrdio je danas Stričak.

Donekle štedio Bosilja...

Valja primijetiti kako je Stričak pritom opleo po "partiji" i Čačiću koji nisu podržali ni županijski ni državni proračun, "unatoč milijardama ulaganja" u gradu Varaždinu, a donekle je poštedio gradonačelnika Nevena Bosilja.

- Podsjetit ću vas samo na Čačićeve nastupe prije izbora 2020.: "Ankete nam daju tri, vremenska prognoza četri, D'Hondt pet, a ako će biti sunčano osvojimo možda i šestog zastupnika. Od svih tih njegovih zastupnika, osvojen je samo jedan, i to za svega sto glasova – kaže.

'Platit će tete u vrtiću'

Gradonačelnika Nevena Bosilja, tvrdi, njegova stranka je nagovorila da se ne izglasa ni rebalans proračuna koji je imao podršku vijećnika.

- To je jedan bezobrazluk gradonačelnika na koji je bio primoran, jer ga je prisilila njegova partija. Da je rebalans bio izglasan, za što su bile sve političke opcije, tete u vrtiću i zaposlenici Grada, svi bi ostvarili svoja prava.

'Za odluku treba još vremena'

Za referendum nije jer smatra da pitanje "da li smo za to da se riješe bale" nema smisla, budući da su svi "ZA". Problem je način, zbog čega je potrebno još vremena, smatra.

Također, kako napominje, ako će se ići prema Bosiljevom modelu, treba vidjeti što će biti sa Čehokovim i Habuševim ugovorima koji još uvijek važe, a svaki je težak gotovo sto milijuna kuna.  

Sva tri ugovora, zaključuje, u rukama drži jedna te ista tvrtka, Cezar Petra Pripuza.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao župan Anđelko Stričak pogledajte ovdje: 

 

Komentari