tenzije u zraku

eTV - Stričak: Čačić mi je ostavio ovu klet u Jalžabetu i projekt 'Od užitka do boli'

Kada je riječ o klijeti, župan Stričak nakon emisije dostavio je i slike spomenute građevine, a kada je riječ o koncertnoj dvorani, ponovno je uputio podršku gradonačelniku Varaždina Nevenu Bosilju u namjeri da za tu svrhu otkupi jednu Varteksovu halu...
Objavljeno: 03.02.2022. 10:33

Zadnja izmjena: 03.02.2022. 10:50

Gostujući u eTV studiju župan Anđelko Stričak osvrnuo se na prozivku Natalije Martinčević, iznijetu u nedavnoj emisiji, kako je "stornirao 600 milijuna kuna i turiste poslao u Sveti Martin na Muri".

Riječ je o hotelu Jupiter u Varaždinskim Toplicama, za kojeg Reformisti tvrde da je bilo sve spremno, a Stričak uzvraća kako je riječ tek o "sličici".

- Prije dva tjedna zamolio sam bivšeg župana da dostavi dokumentaciju. Dandanas ta dokumentacija mi nije dostavljena, a u arhivi Varaždinske županije o tome nema ni jednog jedinog papira osim sličica iz mandata župana Štromara. Lijepo je što se bivši župan kiti sličicama još iz vremena župana Štromar.

'Kupio je klet'

Ono čega s druge strane ima, rekao je danas župan, jest klijet koju je Radimir Čačić kupio u Jalžabetu.

- Moj prethodnik je imao zanimljivih projekata naziva "Od užitka do boli", Vinoteka, klet... Ne znam da li znate da Varaždinska županija u svojem vlasništvu ima i jednu klet. I ako moramo birati između tih projekata koje sam naveo, a za koje se zalagao moj prthodnik i jedne koncertne dvorane, biram koncertnu dvoranu - rekao je Stričak.

Kada je riječ o klijeti, župan Stričak nakon emisije dostavio je i slike spomenute građevine, a kada je riječ o koncertnoj dvorani, ponovno je uputio podršku gradonačelniku Varaždina Nevenu Bosilju u namjeri da za tu svrhu otkupi jednu Varteksovu halu.

'FOI je prioritet bez dvojbe'

Osim što projekta hotela nije bilo, kako tvrdi, Stričak je zaključio da bi uvijek radije birao projekt kampusa FOI-ja nego hotel.

- Kada bi danas trebao birati da li graditi hotel Jupiter ili kampus FOI-ja. Dvojbe nema. I dalje sam stava da FOI mora imati prioritete. Kada se kroz desetak godina odškoluje na tisuće mladih ljudi, ti ljudi će dati vrijednost desetak hotela Jupiter. I to je ta prednost.

Ovo su fotografije klijeti, koje nam je dostavila Županija:

Cijelu emisiju možete pogledati ovdje:

 

Komentari