željko bedeković

eTV - 'Stričak i Habijan preko Ivanšćice međusobno ratuju, Trakošćansko jezero spomenik je nesposobnosti'

Bedeković smatra kako nakon "barske tuče" Anđelko Stričak nema više ni kredibilitet biti župan, te ga proziva da preko leđa građana vodi unutarstranački rat s predsjednikom gradskog HDZ-a Damirom Habijanom...
Objavljeno: 24.11.2022. 10:50

Zadnja izmjena: 24.11.2022. 10:57

Reformisti neće podržati proračun Varaždinske županije, a županijsku vlast prozivaju da kasni s projektima kao što je Centralni operacijski blok, Arboretum Opeka, Bukotermal.

Kazao je to danas u eTV studiju županijski vijećnik Reformista Željko Bedeković, navodeći da za Centralni operacijski blok postoji mogućnost penalizacije od 405 milijuna kuna, unatoč tome što je natječaj za izgradnju u rujnu raspisan.

- To je najveći projekt u županiji koji je započeo prijašnji župan Čačić. Skeptični smo zbog roka projekta koji je u petom mjesecu 2025., s obzirom na dinamiku projekta. Mi stvarno sumnjamo da će se uspjeti do svibnja 2025. godine završiti taj projekt te se bojimo se će sljedeća vlast (a to neće biti HDZ) preuzeti Županiju s ogromnim teretima i minusima. Nisam siguran ni u to da li se ovih dana bira izvođač, tražit ćemo informacije – kaže Bedeković.

'Na djelu rat unutar stranke'

Bedeković smatra kako nakon "barske tuče" Anđelko Stričak nema više ni kredibilitet biti župan, te ga proziva da preko leđa građana vodi unutarstranački rat s predsjednikom gradskog HDZ-a Damirom Habijanom.

- Sve ove igre u koje se raznim manipulacijama pokušava uvući g. Batinića ne drže vodu. Isključiva odluka da li će tamo (pokraj Ivanšćice) biti kamenoloma tiču se načelnika općine na području koje bi se kamenolom trebao nalaziti te ministarstva koje će dati ili neće dati odobrenje da se ondje gradi. U tome je vidljv sukob unutar HDZ-a, odnosno između Habijana koji je izričito protiv kamenoloma i Stričaka koji je za kamenolom. Vidjet ćemo što će ispasti.

'Spomenik nesposobnosti'

"Spomenik neuspjelog i nesposobnog upravljanja HDZ-a je Trakošćansko jezero", kaže Bedeković.

- Imam provjerenu informaciju da će Hrvatske vode same urediti Trakošćansko jezero, svojim sredstvima i u najkraćem mogućem roku. Zbog toga će vjerojatno HDZ-ov direktor regionalnih Hrvatskih voda (Danijel Bunić) otići s tog mjesta, jer tamo je zbog Trakošćanskog jezera nastao veliki problem, ali to su njihove stvari. Svaki mjesec koji se to prologira nastaje izravna šeta za turizam Varaždinske županije - zaključuje županijski vijećnik.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao županijski vijećnik Reformista Željko Bedeković pogledajte ovdje: 

 

Komentari