današnja emisija

eTV - Kreće brza cesta, ali i izvlaštenja. Evo što stoji iza fotografije Stričaka i načelnice Vitković

Za okvirno mjesec dana najavio je radove na prvoj fazi brze ceste, ali i izvlaštenja za one koji otežu s prodajom zemljišta. Prokomentirali smo i fotografiju nastalu na skupu HDZ-a...
Objavljeno: 04.06.2024. 11:05

Zadnja izmjena: 04.06.2024. 11:05

Povodom treće godišnjice mandata, župan Anđelko Stričak je u današnjoj emisiji još jednom potvrdio kandidaturu za župana sljedeće godine, kazavši kako je dosad realizirano 126 invesiticija vrijednih 60 milijuna eura.

Za okvirno mjesec dana najavio je radove na prvoj fazi brze ceste, ali i izvlaštenja za one koji otežu s prodajom zemljišta.

- Sada su u tijeku arheološka istraživanja, iskapanja, odnosno očekujemo da bi kroz kojih mjesec dana službeno mogli početi graditi prvu fazu od Varaždina do Tužnog. Vrijednost investicije je 32 milijuna eura s PDV-om. Paralelno s početkom izgradnje prve faze krećemo s izvlaštenjima zemljišta za drugu fazu od Tužnog do Ivanca pa od Ivanca Lepoglave. Nema više stajanja ni čekanja da se riješe imovinsko pravni odnosi koji su nam odnijeli kojih godinu dana vremena – kaže župan.

'Što stoji iza Nevena Bosilja?'

Anđelko Stričak posebno je istaknuo ulaganja u zapadni dio županije gdje HDZ nije uopće na vlasti (Lepoglava-Gaveznica, Vinica-Opeka, Voća-Spilja, Ivanec-vrtići), ali i ponovio svoj stav kako je Županija „jedini investitor na području grada Varaždina“.

- Iza mene je cijeli niz investicija na koje su građani čekali po 10, 20 ili 30 godina (Minerva, Bukotermal, itd.). A koje su investicije odrađene na području grada Varaždina? Dogradnju Glazbene škole, Centralni operacijski blok, jahaonu u Optujskoj, Centar kompetentnosti Srednje medicinske škole, sve to mi pripremamo, sve su to županijske investicije – rekao je Stričak koji smatra da Neven Bosilj nije za Varaždince najbolji izbor.

'Vitković pokazala moralnu čvrstinu'

Dobrom načelnicom koja nije iz njegove stranke smatra Vericu Vitković, načelnicu Trnovca Bartolovečkog. Pitali smo ga, naime, kako to da je načelnica Vitković viđena na skupu HDZ-a uoči parlamentarnih izbora, a Stričak je između ostaloga otkrio kako više nije članica Reformista nego nestranačka.

- Ta fotografija poručuje da dobro surađujemo, kao više-manje sa svim gradonačelnicima i načelnicima. To jedna gesta načelnice gospođe Verice Vitković koja očito zna reći hvala. Općina Trnovec Bartolovečki je također bila uključena u onu nesretnu sanaciju bala, i ona je imala snagu, volju i jednu moralnu čvrstinu da može reći hvala, što smatram da je jedan veliki plus za političarku i da bi takvih trebalo biti više.

Cijeli emisiju u kojoj je gostovao župan Varaždinske županije Anđelko Stričak pogledajte ovdje:

 

Komentari