poruka

eTV - Stričak o sutrašnjoj sjednici: Političarima koji će na mene opet đonom biti će i vraćeno

Objavljeno: 23.05.2023. 11:58

Zadnja izmjena: 23.05.2023. 12:04

Sutra će se održati skupština Varaždinske županije na kojoj će jedna od tema biti izvršenje proračuna, dok bi sjednicom sveukupno trebalo dominirati zdravstvo.

Proračun Varaždinske županije realiziran je u iznosu od 303 milijuna kuna, a vijećnici će raspravljati o stanju u zdravstvu na temelju podataka koje su na njihov zahtjev pripremila tijela županijske skupštine. Riječ je o svojevrsnoj „krvnoj slici“, kako se izrazio župan, koji ne bježi od toga da bi opet moglo biti „veselo“, kao što je bio slučaj u posljednje vrijeme. Anđelko Stričak je, međutim, gostujući u našem studiju, naglasio kako nije on taj koji valja po blatu, vrijeđa ili omalovažava.

- U mandatu župana nikad nisam prozvao ni jednog našeg građanina i to su svi mogli vidjeti, no ako ide netko džonom na mene bilo gdje, govorim o političarima, jer jedino su oni ti koji si to dozvoljavaju, na isti način će im biti vraćeno da se razumijemo. Ja nikad nisam išao prvi nekoga valjati po blatu, prozivati, vrijeđati, omalovažavati, ali bome nisam nikad nigdje bježao od nikakve krizne situacije, od 1991. do danas. Da vratim gdje i koliko treba, vratim. Smatram da su me građani birali za to da na sjednicama Županijske skupštine raspravljamo o problematici između ostaloga i rada državnih institucija. Znači, ne da žmirimo na neke devijacije, nego da jasno i glasno velimo što nije dobro. Uvijek i svugdje sam se toga držao. Nikad nikoga nisam proziva bezveze i bezrazložno – rekao je.

Komentari