etv studio

Martinčević i Runac o brzoj cesti i otvorenim natječajima, pogledajte tri ključna isječka

Nakon proteklih izbora na županijskoj skupštini pojavila se tema popune zaposlenika u odjelu za izdavanje građevinskih dozvola, koje kasne zbog nedostatka radnika. Reformisti vlast prozivaju da nije u pitanju samo to, nego i "uhljebljivanje"...
Objavljeno: 31.01.2022. 13:30

Zadnja izmjena: 31.01.2022. 21:14

Emisiju pratite (gotovo) svakodnevno od ponedjeljka do petka, s početkom u 9.30 sati, a kasnije pogledajte snimku i isječke na portalu eVaraždin i/ili Youtube kanalu i Facebok stranici eVaraždina.

U današnjoj prvoj emisiji eTV studija gostovali su Natalija Martinčević i Alen Runac, a kao glavna tema ponovno se nametnulo pitanje izgradnje hotela Jupiter u Varaždinskim Toplicama.

Osim toga, o čemu smo već pisali ovdje i ovdje, tijekom emisije nametnulo se još nekoliko tema, a jedna od njih bilo je i sama suradnja između HDZ-a i Reformista u proteklome mandatu.

Kako su međusobno surađivali

- Puno smo razgovarali, otvarali različite teme, jedino o čemu nikad s HDZ-om nismo razgovarali, to su projekti, oni su to zaista sve prepustili nama, ali su u Skupštini sve podržali - rekla je Martinčević.

- Ratko i Čehok su pametni ljudi i pametni političari, ne bi oni uzimali u koaliciju HDZ da nisu mislili da će s njima odraditi projekte. U Gradu Varaždinu sada imate koaliciju Reformista i SDP-a, ne radi se ništa. Pa di su sad svi ti "sposobni reformisti"? - rekao je Runac.

O  brzoj cesti

Tema je bila i pitanje brze ceste koje je označilo prekretnicu u županijskoj vlasti prije šest mjeseci.

-  Podsjećam, Čačić i Štromar izbore su čak dobili na toj brzoj cesti. Godinama i godinama se priča o njoj, međutim mi smo sad to pokrenuli - rekao je Runac.

- Državu, kao što znamo, već sedam godina vodi HDZ. Dakle, ta cesta je bila u proračunima države, no 2019. je izbačena van, jer je HDZ odlučio da su priopriteti neke druge županije i neke druge ceste - rekla je Martinčević, dodajući kako je riječ "o državnom a ne županijskom projektu."

O natječajima

Nakon proteklih izbora na županijskoj skupštini pojavila se tema popune zaposlenika u odjelu za izdavanje građevinskih dozvola, koje kasne zbog nedostatka radnika. Reformisti vlast prozivaju da nije u pitanju samo to.

- Ne ulazim u to da li postoji problem s matičarima, ali tu je cijeli niz natječaja koje ja stvarno ne razumijem: savjetnik za kulturu, savjetnik za sport, savjetnik savjetnika za regionalni razvoj, savjetnik za promet... Možda vam to netko nije rekao, ali to je sve raspisano - rekla je Martinčević.

Alen Runac nije potvrdio njezine riječi, te je rekao kako "ni pročelnica ureda župana nije iz HDZ-a".

- Uopće ne prozivam Reformiste što su na to mjesto postavili svoju članicu, jer smatram da je bila kvalitetna. Ne radimo zapošljavanja zato da bismo "uhljebljivali", nego zato jer postoji potreba - rekao je Runac.

Emisiju u cijelosti možete pogledati ovdje:

 

Komentari