'bez krvi'

eTV: U Varaždinu cijeli SDP, no sučeljavanje - mlako... Evo što se događalo u pozadini!

Objavljeno: 12.11.2016. 13:42

Zadnja izmjena: 12.11.2016. 14:08

Foto: Sonja Ognjenović

Najavljeno sučeljavanje kandidata za predsjednika SDP-a u Varaždinu nije rezultiralo očekivanim 'fightom' kandidata, već se atmosfera činila poprilično prijateljska pa čak i 'mlaka'. Naravno, svaki kandidat je progovorio o svojim stavovima i naglasio zašto baš birati njega, ali sve je prošlo bez većih nesuglasica. Sedam kandidata tako je pred članovima stranke održalo govore, a potom su odgovarali na pitanja. Ipak, onaj zanimljivi dio događao se u 'pozadini'.

Sedmero kandidata - Davor Bernardić, Karolina Leaković, Orsat Miljenić, Ranko Ostojić, Tonino Picula, Gordana Sobol i Vesna Škulić potrudili su se iznijeti svoje stavove, ali i dati odgovore na pitanja koja su imali pravo postavljati samo članovi stranke. Orsat Miljenić, favorit Kišiću i Habeku, trunčicu je i kasnio.

- Osobito mi je drago da je danas u Varaždinu sučeljavanje koje se održava u četiri velika grada i u Varaždinu. Nama je to dokaz i pokazatelj da stranka očekuje od nas velike stvari koje će biti u svibnju ove godine, kad očekujemo da SDP nakon 25 godina prvi put ima svog gradonačelnika - istaknuo je predsjednik gradskog SDP-a Alen Kišić, koji je ponovio kako je njegov favorit Orsat Miljanić, te kako to nikad nije skrivao. 

Kišić je izgledao poprilično iscrpljeno, s jednodnevnom bradicom, što je, osim ovih unutarstranačkih previranja, pretpostavljamo rezultat i priprema za osvajanje gradonačelničke funkcije.

A Miljenić je favorit i predsjedniku SDP-a Varaždinske županije Mariu Habeku, također poznatom obožavatelju dobre odjeće, da ne kažemo, trendseteru, koji je ovom prilikom pokazao i svoj novi look, ovaj put s novim okvirima za naočale. Naravno, govorio je i o politici:

- Drago nam je da je SDP odlučio u Varaždinu održati zajednički skup svih kandidata. Vajrujem da će ova kampanja biti korektna i dobra. Još je malo vremena ostalo do 1. kruga. Vjerujem da će najbolji kandidat pobijediti i da ćemo se pripremiti za sljedeće parlamentarne izbore.

Koga se još moglo vidjeti

Osim Orsata Miljenića, što se 'lokalaca' tiče, kasnio je (ne previše) i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, koji se naposlijetku 'udružio' s Mirandom Mrsićem, koji pak nije puno dizao pogled s mobitela. Bio je tu i Siniša Hajdaš Dončić.

Uz već navedene poznate političare, sreli smo i poznatih političara-Varaždinki/aca, kao npr. Mirelu Ivanković, gradsku pročelnica za financije koja je u sukobu s gradonačelnikom. Došla je i Livija Faić, vjerojatno kako bi pružila podršku svom favoritu Bernardiću. 

Bili su tu i Dubravka Biberdžić predsjednica Županisjke skupštine, Stjepan Kovač čakovečki gradonačelnik te Mladen Smoljanec bivši sanacijski ravnatelj OB Varaždin.

 

Ako nije na Facebooku, nije se dogodilo

Inače, već spomenuta Livija Faić, jučer je objavila citat Pape Franje na svojem Facebooku profilu. Pitamo se na koga je mislila, jer evo što navodi: "Zavidna, ljubomorna osoba, puna je gorčine: ne zna pjevati, ne zna zahvaljivati, ne zna za radost, uvijek gleda ‘što ima onaj, a ja nemam’. To su vrata gorčine koja se širi na cijelu zajednicu. To su sijači gorčine."

Nastavlja: "Ogovaranja također izazivaju ljubomoru i zavist. Takvo ponašanje ne podnosi da netko nešto ima: rješenje je poniziti drugoga da ja budem malo viši, a za to su najpodesnija ogovaranja. Uvijek istražuj i vidjet ćeš da se u pozadini ogovaranja skrivaju ljubomora i zavist. Ogovaranja dijele, uništavaju zajednicu. Ogovaranja su đavolsko oružje." 

Eto, tko bi ga znao....

Komentari