ne propustite

eTV - Završne riječi pobjednika i poraženih: Stričaka i Čačića, Bosilja i Čehoka

Objavljeno: 31.05.2021. 03:12

Zadnja izmjena: 31.05.2021. 03:59

Stričak / Čačić

Stričak: Ovo je povijesja pobjeda za varaždinski HDZ. Trebat će nam malo vremena da se na to priviknemo. Zahvaljujem se svim biračima koji su nam dali povjerenje.

Čačić: Kao i uvijek, glasači su ti koji odlučuju. Čestitke gospodinu Stričaku, našoj novoj načelnici u Trnovcu i novom načelniku u Jalžabetu, čestitke i gospodinu Bosilju.

Stričak: Razmišljao sam o nekim prvim koracima. Popit ću kavu s aktualnim županom.

Čačić:  Vjerujem da će snažno jačati naša pozicija i naše organizacije, jer imamo jer sad imamo direktnih četiri, a na našim listama sedam načelnika. Nismo imali ni jednoga. Bilo bi puno lakše i puno bolje da imamo i župana, ali jednostavno nije tako.

Stričak: Zahvaljujem se članovima koji su marljivo radili, koalicijskim partnerima i svima koji su nas u drugom krugu podržali, jer u drugom krugu smo doživjeli zaista jednu široku frontu potpore.

Čačić: Možemo govoriti o niskoj izlaznosti, ona je najniža u povijesti županije, ali to je tako. Žao mi je što Varaždinska županija nije potvrdila svoju poziciju centar-lijevo. SDP-ovi glasači u jednoj velikoj mjeri nisu izašli na izbore.

Bosilj / Čehok

Bosilj: Zahvaljujem volonterima, svima onima koji su predano radili da bismo došli do ovog uspjeha. Zahvaljujem svojim partnerima iz platforme "Budimo grad" koji su pozvali svoje ljude da glasuju za mene. Veliki je to uspjeh. Imao u drugom krugu veći broj ljudi koji je izašao glasati za mene nego u prvom krugu. Uspjeli smo, i SDP i svi ostali, motivirati naše građane da izađu glasati da se nešto u ovom našem gradu promijeni.

Čehok: Nama se nisu prelili glasovi gosp. Runca iz prvog kruga, to je potpuno jasno. Dakle, vjerojatno je i dio HDZ-a radio protiv nas, jer mi nikad nismo ni bili u formalnoj koaliciji. Vidjet ćemo. Kad gledam globalno-politički, onda možete vidjeti da je to ipak trend - val promjena u Hrvatskoj. Svi veliki gradovi su promijenili gradonačelnike.

Bosilj: S novim županom Anđelkom Stričakom surađivat ću normalno, kao i sa svakim drugim županom. Ja nisam ideološki orijentiran, meni je potpuno svejedno dal' je netko lijeve ili desne provenijencije. Meni je samo bitno da ima volju i želju raditi i za suradnju. Ja vjerujem da ćemo već za koji da početi razgovarati o načinu na koji ćemo riješiti varaždinske bale.

Čehok: Gospodin Bosilj i dalje ne priznaje, jednostavno ignorira pravomoćne sudske presude i to će Varaždin uvesti u jednu pravnu, gotovo beziizglednu poziciju. Mi ćemo u svakom slučaju biti jedna jako konstruktivna oporba, a u svakom slučaju - sada ćemo se malo odmoriti od svega. Vidjet ćemo i kakvo će biti ponašanje "Budimo grad" i SDP-a. Ja sam uvjeren da će to puknut prije nego će početi.

Bosilj: Zašto nisam želio proglasiti pobjedu dok nije gotovo: 18.000 birača je skoro izašlo, a razlika je 130 glasova. Ali, i da je jedan, dovoljno je.

Komentari