dražen vitez

eTV - Žele ga na poziciji na koju cilja i Čačić, a on poručuje: 'Varaždinu trebaju odluke'

Novost je da bi već u predstojećem sazivu vijeća, ukoliko se za to stvore okolnosti, Dražen Vitez mogao biti HDZ-ov izbor za predsjednika vijeća. Mjesto je to na koje cilja i Radimir Čačić, a Vitez u prvi plan stavlja iskustvo u vođenju sustava od 25.000 zaposlenika…
Objavljeno: 31.03.2023. 11:11

Zadnja izmjena: 31.03.2023. 12:21

Dražen Vitez, jednako kao ni Anđelko Stričak, nije isključio mogućnost da bi 2025. godine mogao biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina.

Novost je da bi već u predstojećem sazivu vijeća, ukoliko se za to stvore okolnosti, mogao biti HDZ-ov izbor za predsjednika vijeća. Mjesto je to na koje cilja i Radimir Čačić, a Vitez u prvi plan stavlja iskustvo u vođenju sustava MUP-a koji broji 25.000 zaposlenika, gdje je godinama, kako naglašava, surađivao i s lijevima i desnima.

- Veliki je to sustav. Jedna pogreška se ne prašta. Može se izgubiti život. Ja sam to radio 12 godina, prošle su četiri vlade, lijevi i desni i definitivno smatram s obzirom da me nitko nije smijenio, da sam dobro i kvalitetno radio svoj posao. Znao sam se nositi s izazovom i biti timski čovjek. Ljudi koje sam okupio oko sebe bili su vrh kvalitete hrvatske policije i mi smo mogli odgovoriti na svaki izazov.

'Varaždinu trebaju odluke'

Izazovi su bili brojni, od osiguranja na najvišoj razini do masovnih događanja i turističke sezone. Nakon umirovljenja, Viteza je angažirao Zlatko Dalić, te je NK Varaždin trenutno u situaciji da se više ne bori za opstanak, nego može razmišljati i o natjecanju u Europi, naglašava Vitez. U boljoj situaciji, dodaje, mogao bi biti i grad Varaždin kada bi se donosile odluke.

- Da je dobra situacija ne bi došlo do prijevremenih izbora. Ja mislim da je potrebno gradu Varaždinu puno više dijaloga. Treba donositi važne odluke i treba iza njih stajati. Mislim da je to put grada Varaždina i ako ja budem ušao u gradsko vijeće, ja ću tome sa svim svojim znanjem i htijenjem doprinijeti. Ne mislim potrošiti svoj kredibiliteti i ugled da se „pokažem“, nego mislim da možemo puno toga napraviti – kaže Vitez.

'Bosilj je sve rekao'

Vitez smatra da HDZ jedini može riješiti i bale.

- O balama znam kao i svi Varaždinci. Jedno vrijeme je to top tema, pa se onda smiri. Živim u Brezju, pa onda kad i zaboravim bale, podsjeti me „ruža vjetrova“. Da bale jesu problem, jesu. Da ga treba riješiti, treba. Ali, slušao sam i gradonačelnika koji je rekao "bez HDZ-a taj problem će biti teško riješiti". Zato smatram da ćemo ja i kolege doprnijeti da se problem bala napokon riješi.

Vitez je zaključio kako Varaždinu treba jedinstvo, jer nejedinstvo se vidi posvuda, pa tako i sportu.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao HDZ-ov vjerojatni kandidat za gradonačelnika Varaždina 2025. Dražen Vitez pogledajte ovdje:

 

Komentari