što će se dalje događati?

eTV - Škvarić znakovit nakon ostavke Čuraja? 'Reformisti su HNS u drugom obliku, ali...'

Kada je riječ o promjeni na vrhu HNS-a, Škvarić se nadovezao na poruke Mirka Korotaja, zadržao je izrazito kritički stav prema Radimiru Čačiću, ali, valja primjetiti, zauzeo nešto blaži prema članovima Reformista...
Objavljeno: 25.11.2022. 11:30

Zadnja izmjena: 25.11.2022. 12:42

S Marijanom Škvarićem razgovarali smo uoči glasovanja o županijskom proračunu, ali i jutro nakon što je predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj podnio ostavku, a vođenje stranke do unutastranačkih izbora preuzeo Mirko Korotaj.

HNS-ov klub vijećnika HDZ-ov proračun će podržati, ispunjen je dio njihovih zahtjeva, u kapitalne projekte se ne žele miješati, a Škvarić smatra kako aktualnom županu najviše muke zadaju projekti naslijeđeni od bivšeg župana.

- Nešto je do općenitih povećanja troškova, ali kad vi imate za neke radove povećanje preko 30, 40 ili 50 posto, i to preko vantroškovničkih radova, onda to znači da projekt nije bio dobro pripremljen. Šaluovec, Arboretum Opeka… Sad se mora uložiti jako veliki iznos sredstava da se to sanira i završi – kaže Škvarić.

HNS dobio što je tražio

HNS je tražio povećanje sredstava za poljoprivredu, to je i dobio; tražio je i sufinanciranje doktorskih studija s 30 posto; to je dobio također. Stričak je prihvatio da Županija dijelom sufinancira i produženi boravak, oko čega se također HNS sporio s bivšom vlašću. Izradit će se, nadalje, i studija jedne karte za sve vrste prijevoza na razini županije, što je HNS-ov lajtmotiv projekt.

'Čačić ima brod, neka ode'

Kada je riječ o promjeni na vrhu HNS-a, Škvarić se nadovezao na poruke Mirka Korotaja, zadržao je izrazito kritički stav prema Radimiru Čačiću, ali, valja primjetiti, zauzeo nešto blaži prema članovima Reformista.

- Ja nikome nisam palio svijeću i govorio da će nestati. U biti, Reformisti su HNS u jednom drugom obliku. Koliko čujem od ljudi, one priče koje su bile lijepe na početku ispale su ništ' koristi. Gospodinu Čačiću želim puno zdravlja, puna jedra, ima brod, najbogatiji je među nama i neka ide na put oko svijeta. Neka vođenje i upravljanje prepusti sposobnijim i mlađim ljiudima - zaključio je Škvarić.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao županijski vijećnik HNS-a i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, pogledajte ovdje:

 

Komentari