župan o 'podmetanju noge'

eTV: Čačić Štromaru i ministrici Divjak: 'Prestanite petljati ili neka to riješi sud!'

Objavljeno: 10.10.2017. 12:50

Zadnja izmjena: 10.10.2017. 13:36

Foto: Viktor Hranić

Na današnjoj presici župan Čačić kritizirao je potpredsjednika vlade Štromara i ministricu Divjak da - kako je rekao - namjerno petljaju po pitanju povrata novca Županiji, o čemu je Čačić već bio postigao dogovor s Plenkovićem i Jandrokovićem.

>> HNS O ŽUPANU 'Čačić samo priča i galami, radi samoreklame, a Štromar šuti i radi na korist građana!'

Čačić je napomenuo da je država dužna vratiti novac Županiji za Javno-privatno partnerstvo te da za taj postupak nije potreban nikakav zakonski okvir kojega je najavio Štromar.

- Novac je uredno isplaćivan u vrijeme Milanovićeve vlade i nikome tada nije padalo na pamet stvarati zakonske okvire za te isplate. To govori i zdrav razum - jer ako zakon nešto ne zabranjuje, onda je to dozvoljeno. - izjavio je Čačić, nazivajući svako dalje otvaranje ove teme petljanjem. Dodao je kako je ministar Zdravko Marić već osigurao novce u proračunu.

- Rekao sam Štromaru "Ako ti trebaju politički poeni, glumi kako hoćeš, ali daj novce". - rekao je Čačić, iznoseći kako je već u 2 navrata dogovarao sastanak sa Štromarom i Divjak, ali je on 5. listopada - kako je objasnio - bez obrazloženja otkazan, zbog čega je Čačić poslao i otvoreno pismo Plenkoviću i Divjak. Primjerke pisma dao je i na uvid novinarima.

'Jadno je to kad te sestrična brani'

Čačić se osvrnuo i na priopćenje HNS-a koje je potpisala Božica Makar, koju je nazvao "izvjesna sestrična".

- Pomalo je tužno kad je samo ona ostala da te brani. Stvari postaju malo groteskne - oni su riješili brodogradnju i autoceste? Imam osjećaj da sam ja to radio. Svašta čovjek doživi - Štromarova pruga? - reagirao je Čačić.

Na koncu je Čačić Štromaru i Divjak - ukoliko ne pronađu neko zadovoljavajuće rješenje - zaprijetio i sudom.

- Platit će to ovako ili onako - ako se ne dogovorimo, onda neka sud odluči! - rekao je Čačić, misleći pritom na tužbu koju je tadašnji župan Štromar 2016. godine podnio Trgovačkom sudu zbog neisplate najamnina.  

- Štromar, radi ono što znaš! - završio je svoje izlaganje Čačić. Ovdje dodajemo i kopije pisama koje je Čačić uputio premijeru Plenkoviću i ministrici Divjak.

Komentari