ponovno u vijećnici

FOTO Čehok i službeno preuzeo vlast: 'Proračun objavljujemo već u ponedjeljak'

Objavljeno: 08.06.2017. 11:52

Zadnja izmjena: 08.06.2017. 12:20

Foto: Luka Šalamun

Nakon šest godina u varaždinsku se Vijećnicu danas i službeno vratio Ivan Čehok, preuzevši ovlasti od vladine povjerenice Dragice Đule. Osim kurtoaznih izjava zahvalnosti, Čehok je objavio i da je gradski proračun već spreman.

Nakon što su obavili službeni dio primopredaje - kojoj su uz Čehoka nazočili i njegovi zamjenici Sandra Malenica i Zlatan Avar - i Đula i Čehok su se obratili okupljenim novinarima.

- Izuzetna mi je bila čast imati ovu dužnost povjerenice vlade, uložila sam maksimum svoje volje i ljubavi prema gradu. Čestitam gospodinu Čehoku na izbornoj pobjedi. - poručila je između ostalog Dragica Đula, ocijenivši da je posao tijekom posljednja dva mjeseca uspješno obavljen.

Proračun na stolu već u ponedjeljak

Čehok je osim zahvale gospođi Đuli čestitao i da je odlično obavila svoj posao, osobito po pitanju financija. Također je izrazio i svoje osjećaje, rekavši da sve ovo doživljuje sa svih svojih pet osjetila. No, odmah je prešao i na pitanje posla koji ga očekuje u narednim danima.

- Mi smo proračun već pripremili, dat ćemo ga već u ponedjeljak svim gradskim vijećnicima, a bit će predan i na javnu raspravu. U narednih desetak dana do konstituirajuće sjednice vijeća već smo razgovarali s HDZ-om, ponudili im mjesto predsjednika Vijeća. Razgovarali smo i s dvoje vijećnika Lige za Varaždin, a uskoro ćemo imati i razgovore s koalicijom HNS-a i SDP-a, iako je pitanje što će biti s tom koalicijom nakon najnovijih događaja. - izjavio je Čehok, dodajući kako su ga službenici Uprave dobro primili, jer nikome - barem prema njegovom uvidu - nije nanio štetu.

Avar će 'pročešljati' ustanove

Njegovi zamjenici Malenica i Avar ukratko su objasnili koji posao imaju pred sobom. Malenica je najavila bavljenje novim proračunom - kao i onim za sljedeću godinu - te svim kulturnim zbivanjima, kao što su Ljeto u Varaždinu i Špancirfest, ali i pitanjima poput natječaja za udruge i besplatnih udžbenika.

- Ja ću se baviti financijama, komunalom, gospodarstvom, a i pročešljat ću gradske ustanove da bi racionalno poslovale. - priopćio je Avar.

Komentari