habijanov zamjenik

Evo kako je Denis Čupić zamislio Varaždin kao logistički centar

Objavljeno: 21.04.2017. 13:52

Zadnja izmjena: 21.04.2017. 14:16

Denis Čupić je nezavisni kandidat za Habijanovog zamjenika na izborima za gradonačelnika Varaždina i trebao bi biti zadužen za gospodarska pitanja. Iza njega je dugogodišnje iskustvo rada u realnom sektoru i na tržištu nekretnina.

Prema Čupićevoj viziji koju je danas priopćio javnosti putem svojeg PR-a, Varaždin ima sve predispozicije postati regionalni logistički centar.

- Kao netko tko se bavi ulaganjima, vidim konkretne nerealizirane potencijale, a zovem ih šest prilika za oporavak - geografska lokacija, razvoj IT-a i istraživanja, privatno školstvo, zdravstveni turizam, OPG-ovi i poljoprivreda, poduzetništvo i obrti te turizam. Sva ova područja detaljno su objašnjena u našem programu s vrlo konkretnim potezima koje Varaždin treba poduzeti. - izjavio je Čupić.

Industrija visoke dodane vrijednosti

Logistika se, prema Čupićevim riječima, unutar Europske Unije intenzivno širi posebno posljednjih pet godina. Hrvatska za sada generalno zapostavlja ovaj vid ulaganja i tu uslužnu djelatnost iako unutar EU ima jedan od najpotentnijih položaja za razvoj logistike. Čupić vjeruje kako Varaždin dugoročno mora ponovno postati grad atraktivan za život i magnet za doseljavanje kakav je bio do 2008. godine.

Vjeruje da se to može ostvariti privlačenjem razvojnih tvrtki, novog kadra u bolnici te razvojem industrije visoke dodatne vrijednosti. Denis Čupić, inače, direktor je tvrtke F.O. / Development i jedan je od osnivača Hrvatske Udruge Developera pri Hrvatskoj Udruzi Poslodavaca (HUP), te član britanskog kraljevskog instituta RISC i još nekih međunarodnih poslovnih organizacija.

Komentari