stranka pomogla i njemu

Evo kako je šef varaždinskog SDP-a Miroslav Marković krenuo pomoći svojoj stranci kojoj prijeti blokada računa

Objavljeno: 07.02.2018. 11:48

Zadnja izmjena: 07.02.2018. 12:38

Foto: Arhiva

Nakon što je nacionalni SDP prije 2 tjedna dobio konačnu presudu da mora platiti 10 milijuna kuna - i to u roku od 15 dana - stranka se našla u grdnim financijskim problemima.

U najkraćem, radi se o slučaju još iz 2009. godine kada je tadašnji SDP-ov kandidat Milan Bandić za potrebe kampanje primio 4,3 milijuna kuna od televizije Sljeme. Sud nije priznao ispravnost te uplate - i sada je dug više nego dvostruko narastao.

Kako će stranka izaći iz svega toga, još ostaje za vidjeti, ali je danas na fejsu SDP-a Varaždin šef gradske organizacije Miroslav Marković objavio da je odlučio pomoći svojoj stranci konkretnim novčanim prilogom. 

- Riječ je o cijeloj mjesečnoj naknadi koju primam kao član Nadzornog odbora Termoplina iz Varaždina. U članstvo NO tog poduzeća, u kojemu zastupam interese svih svojih sugrađana, došao sam zahvaljujući SDP-u i red je da pomognem svojoj Stranci kada je u ovakvim teškoćama. - napisao je Marković na svom fejsu, prilažući i kopiju uplatnice.

Uz to je pozvao sve članove stranke da plate članarinu a sve SDP-ove članove koji su u upravnim vijećima i nadzornim odborima te posebno dužnosnike stranke "da učine isto kako bi što prije izvukli SDP iz financijskog gliba u koji smo zapali zbog nečijeg nesavjesnog gospodarenja našim novcem." Na naše izravno pitanje radi li se ovdje samo o jednokratnoj uplati, ili će svoje naknade koje dobiva kao član NO-a i dalje donirati stranki, Marković je odgovorio:

- Možete slobodno napisati da ću svoje naknade uplaćivati na račun stranke sve dok se ovaj dug ne riješi.

Komentari